Γι' αυτό δεν πρόκειται να φύγει από τη Μπαρτσελόνα ο Μέσι

Μπορεί ο Λιονέλ Μέσι να μην έχει υπογράψει ακόμα την ανανέωση του συμβολαίου του με τη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει λόγος σοβαρός για τον οποίο οι Καταλανοί δεν ανησυχούν για αποχώρησή του.

Ο πρόεδρος του καταλανικού συλλόγου, Ζοζέπ Μαρία Μαρτομέου, επιμένει ότι η υπογραφή από πλευράς του ποδοσφαιριστή, όσο και οι... τυπικές φωτογραφίες είναι διαδικασία τυπική, η οποία θα γίνει αργά ή γρήγορα. 

Το ίδιο επανέλαβε ο διοικητικός ηγέτης των «μπλαουγκράνα» μιλώντας σε δημοσιογράφους, οι οποίοι τον ρώτησαν σχετικά, μετά τη λήξη του αγώνα με τη Γιουβέντους το βράδυ της Τρίτης στο «Καμπ Νου» στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα είναι σίγουρη για την παραμονή του Μέσι, ωστόσο οι οπαδοί ανησυχούν και είναι λογικό... 

Ο Μπαρτομέου έχει λόγο να πιστεύει ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει τα συμφωνηθέντα ανάμεσα στις δύο πλευρές, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται από τα ρεπορτάζ των ισπανικών ΜΜΕ. 

Σύμφωνα με αυτά, ανάμεσα στον σύλλογο και στην πλευρά του Μέσι έχουν υπογραφεί τρία συμβόλαια. Το ένα με το ίδρυμα το οποίο έχει ιδρύσει ο ποδοσφαιριστής και φέρει το όνομά του. Αυτό φέρει την υπογραφή του διευθυντή του ιδρύματος. 

Το δεύτερο αφορά τα δικαιώματα εικόνας του παίκτη και υπεγράφη από τον αδερφό του. Το τρίτο είναι το συμβόλαιο που «δένει» τον Αργεντινό με τη Μπαρτσελόνα και έχει την υπογραφή του πατέρα του και μάνατζέρ του. 

Για να επικυρωθεί η συμφωνία απαιτείται ο ίδιος ο Μέσι να βάλει την υπογραφή του στο τρίτο συμβόλαιο. 

Ωστόσο, με δεδομένο ότι έχει ήδη παραχωρήσει ο παίκτης τα δικαιώματα της εικόνας του στη Μπαρτσελόνα, θα υπάρξει σημαντικό πρόβλημα στην περίπτωση που αποφασίσει τελικά να μην ανανεώσει και να αποχωρήσει για άλλη ομάδα. 

Θα προκύψει, δηλαδή, το... παράδοξο ο ποδοσφαιριστής να παίζει σε άλλη ομάδα και τα δικαιώματα της εικόνας του να ανήκουν στη Μπαρτσελόνα. Αυτό θα φέρει, φυσικά, και τους δύο σε δύσκολη θέση.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η διοίκηση της Μπαρτσελόνα εκτιμά ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο Μέσι να κάνει πίσω και πολύ σύντομα θα σταθεί χαμογελαστός στο πλευρό του προέδρου για να επικυρώσουν τη συμφωνία τους.