Μπλιντ: «Έφυγε για να βρει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής ο Ρούνεϊ»

Ο Γουέιν Ρούνεϊ το περασμένο καλοκαίρι πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στην Έβερτον αποχωρώντας από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Ντάλεϊ Μπλιντ να δικαιολογεί την απόφασή του στο ζήτημα του χρόνου συμμετοχής.

Μία από τις μεταγραφές που έκανε «κρότο» στην Αγγλία ήταν η επιστροφή του Γουέιν Ρούνεϊ στην Έβερτον, μία εξέλιξη που αν μη τι άλλο ήταν απροσδόκητη. Για τον Ολλανδό αριστερό μπακ Ντάλεϊ Μπλιντ ωστόσο ήταν μία απόφαση η οποία βασίζεται στην επιθυμία του άλλοτε αρχηγού της εθνικής Αγγλίας να έχει πιο ενεργό ρόλο στα πλάνα του Μουρίνιο.

«Ήθελε να παίζει περισσότερο απ’ότι πέρυσι. Όλοι νόμιζαν ότι αυτό είναι το καλύτερο για εκείνον. Η Έβερτον είναι κάτι σαν σπίτι για τον Ρούνεϊ. Ακόμα είναι ένας πολύ καλός παίκτης και μια τρομερή προσωπικότητα και αισθάνομαι τυχερός που αγωνίστηκα μαζί του». 

Παράλληλα ο 27χρονος αμυντικός εκθείασε την αγωνιστική αξία του Ρούνεϊ και τη συμβολή του στην επιθετική παραγωγή των «ζαχαρωτών» επισημαίνοντας: 

«Βλέπετε ότι είναι ήδη πάρα πολύ σημαντικός για την ομάδα του. Είναι εκεί και δουλεύει σκληρά όπως ακριβώς έκανε και με εμάς, δίνει ασίστ πετυχαίνει γκολ και και γι’αυτά ακριβώς είναι ικανός»