Η αφιέρωση του Γκουαρντιόλα στους φυλακισθέντες

Μπορεί ο Πεπ Γκουαρντιόλα να διαπρέπει στην Πρέμιερ Λιγκ, με τη δική του Μάντσεστερ Σίτι να αποδίδει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, ωστόσο ο ίδιος δεν ξεχνά την έκρυθμη κατάσταση στην πατρίδα του, αφιερώνοντας τη νίκη επί της Νάπολι στους φυλακισμένους Καταλανούς ηγέτες αποσχιστικών ενώσεων.

Η Μάντσεστερ Σίτι παρέδωσε μια ακόμη γεμάτη ποδοσφαιρική παράσταση, με το τελικό 2-1 να φαίνεται εξόχως κολακευτικό για τη Νάπολι, ωστόσο ο Πεπ Γκουαρντιόλα επέλεξε να επικεντρωθεί, κατά τη συνέντευξη Τύπου, στα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα της Ισπανίας, με τις αποσχιστικές φωνές από την Καταλονία.

Συγκεκριμένα ο τεχνικός των «πολιτών», αφιέρωσε τη νίκη στους δύο φυλακισμένους Καταλανούς ηγέτες, Ζόρντι Σάντσεθ και Τζόρντι Κουϊσάρτ, των αποσχιστικών ενώσεων, ANC και Òmnium Cultural.

Υπενθυμίζεται ότι αμφότεροι συνελήφθησαν για υποκίνηση διαδηλώσεων, εμποδίζοντας τις αρχές να αποτρέψουν τη διεξαγωγή του καταλανικού δημοψηφίσματος.

«Είναι η στιγμή για να αφιερώσω τη νίκη στους δύο Τζόρντι. Τον Τζόρντι Σάντσεθ και τον Τζόρντι Κουϊσάρτ. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κοινό αίσθημα από τις ίδιες τις ιδέες. Η κατάσταση παραμένει ως έχει. Μακάρι να βγουν (από τη φυλακή) το συντομότερο δυνατό. Ένα μέρος μας είναι εκεί (στη φυλακή) μαζί τους», τόνισε ο Καταλανός.