Ο Ματίας Ζάμερ σοκάρει: «Ήμουν πράκτορας της Στάζι»

Ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου, Ματίας Ζάμερ άφησε άπαντες εμβρόντητους με την παραδοχή του ότι στα νιάτα του αποτελούσε μέλος της μυστικής αστυνομίας της Ανατολικής Γερμανίας, Στάζι.

Σε μια σοκαριστική αποκάλυψη προέβη ο παλαίμαχος Γερμανός άσος και κάτοχος της Χρυσής Μπάλας του 1996, Ματίας Ζάμερ, που παραδέχτηκε σε δηλώσεις του στην Bild, την εμπλοκή του στην μυστική αστυνομία της Ανατολικής Γερμανίας, Στάζι, κατά τη θητεία του στην Ντιναμό Δρέσδης.

«Οι παίκτες της Ντιναμό ήταν άρρηκτα συνδεδεμένοι με το καθεστώς, οπότε αν έπαιζες για την Ντιναμό έπρεπε να ενταχθείς στην πολιτοφυλακή. Αργότερα όταν σε καλούσαν αν στρατολογηθείς, έπρεπε να ενταχθείς σε μια αντίστοιχη οργάνωση του στρατού, ώστε να γλιτώσεις τη θητεία σου.

Αν αρνιόμουν θα με υποχρέωναν να πάω στο στρατό και θα τερμάτιζαν την ποδοσφαιρική μου καριέρα».

Πάντως ακολούθως διευκρίνισε ότι ποτέ του δεν κατασκόπευσε κανέναν, ούτε συμμετείχε σε ασκήσεις που περιελάμβαναν χρήση όπλου.