Αναζητώντας ομάδα την τελευταία στιγμή!

Σε μερικές ώρες ολοκληρώνεται η χειμερινή μεταγραφική περίοδος και το μέλλον αρκετών ποδοσφαιριστών παραμένει ακόμα στον... αέρα!

Τι θα γίνει τελικά με τον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και την Άρσεναλ; Ο Χαβιέρ Παστόρε θα βρει ομάδα για να φύγει από την Παρί Σεν Ζερμέν; Ο Έντιν Τζέκο θα μείνει στη Ρόμα; 


Αυτά είναι, λοιπόν, τα βασικά ανοικτά... μέτωπα στην Ευρώπη τις τελευταίες ώρες της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου: 

Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ: θα μετακομίσει τελικά στην Άρσεναλ ο επιθετικός από τη Γκαμπόν; Είναι το... μίνι σίριαλ αυτής της μεταγραφικής περιόδου, καθώς τα συνεχή πειθαρχικά παραπτώματα στη Ντόρτμουντ τον οδηγούν στην έξοδο από το «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ». Οι Άγγλοι ανέβασαν την προσφορά τους από τα 50 στα 65 εκατομμύρια ευρώ και όλα δείχνουν ότι η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί. 

Ολιβιέ Ζιρού: λογικά με την ανακοίνωση της απόκτησης του Ομπαμεγιάνγκ από την Άρσεναλ,. θα αποχωρήσει από το «Emirates» ο Γάλλος. Τις τελευταίες ώρες προέκυψε το έντονο ενδιαφέρον της Τσέλσι και φαίνεται ότι ο Ζιρού θα μείνει στο Λονδίνο, απλά θα αλλάξει φανέλα. 

Μισί Μπατσουαγί: οι περιπτώσεις Ομπαμεγιάνγκ και Ζιρού θα επηρεάσουν και τον 24χρονο Βέλγο επιθετικό, ο οποίος δεν πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Αντόνιο Κόντε και όλα δείχνουν την αποχώρησή του. Και εφόσον η Ντόρτμουντ χάσει τον Ομπαμεγιάνγκ, τότε ο Μπατσουαγί θα είναι ο αντικαταστάτης του. 

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: δεν αποκλείεται ο Σουηδός να φύγει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς η απόκτηση του Αλέξις Σάντσες θα περιορισει σημαντικά τον χρόνο συμμετοχής του. Ο ΖοζέΜουρίνιο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος ακόμα κι αν μείνει ως το τέλος της φετινής σεζόν στο «Ολντ Τράφορντ», θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν στο MLS. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, βέβαια, καθώς με τον τρελόΖλαταν κανείς δεν μπορεί να είναι ποτέ σίγουρος. 

Έντιν Τζέκο; το αστέρι της Ρόμα είναι (ή ήταν) στο στόχαστρο της Τσέλσι. Τις τελευταίες ώρες φέρεται να απέσυρε το ενδιαφέρον της η αγγλική ομάδα, ωστόσο πολλά θα εξαρτηθούν και από την απόκτηση ή όχι του Ζιρού. 

Λούκας Μόουρα: άλλος ένας ποδοσφαιριστής το όνομα του οποίου «έπαιξε» αρκετά κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Ο Ουνάι Έμερι δεν τον υπολογίζει και έτσι ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν ταξίδεψε στο Λονδίνο για να υπογράψει στην Τότεναμ. Οι δύο σύλλογοι έχουν συμφωνήσει για τη μεταγραφή και μένει η ανακοίνωση από τους Λονδρέζους. 

Χαβιέρ Παστόρε: ο Αργεντινός είναι άλλος ένας παίκτης που δεν χωρά στα πλάνα του Έμερι στην Παρί. Ο ίδιος ο Παστόρε δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα συνεχίσει, η Ίντερ τον θέλει και αναμένονται εξελίξεις. 

Μαρκ Μπάρτρα: βλέποντας μπροστά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, ο Ισπανός θέλει να βρει μια ομάδα ώστε να πάρει τον χρόνο συμμετοχής που δεν έχει στη Ντόρτμουντ, ώστε να κληθεί στους «φούριας ρόχας» από τον Ζουλέν Λοπετέγι. Προτεραιότητα του 27χρονου αμυντικού είναι να βρει ομάδα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει η έκπληξη και να καταλήξει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Αλέις Bιδάλ: ο ο 22χρονος Ισπανός δεν έχει πάρει ευκαιρίες από τον Ερνέστο Βαλβέρδε και λογικά θα αποχωρήσει από το «Καμπ Νου». Σεβίλλη και Ατλέτικο Μαδρίτη τον θέλουν, αλλά υπάρχουν μνηστήρες και από την Ιταλία, με την Ρόμα και την Ίντερ να έχουν εκφράσει ενδιαφέρον.