Η διαφαινόμενη απώλεια του πρωταθλήματος έχει προκαλέσει κύμα απογοήτευσης στην Νάπολι με τον πρόεδρο του συλλόγου να ρίχνει «βέλη» στον Μαουρίτσιο Σάρι κατηγορώντας τον για κακοδιαχείριση.
Μετά την εκτός έδρας νίκη των «παρτενοπέι» στο Τορίνο επί της Γιουβέντους οι ελπίδες κατάκτησης του scudetto αναπτερώθηκαν και η ανυπομονησία στην Νάπολι ήταν έκδηλη. Τα συναισθήματα ωστόσο έχουν αλλάξει άρδην μετά την συντριβή στην Φλωρεντία από την Φιορεντίνα κάτι που φαίνεται και από τις δηλώσεις του διοικητικού ηγέτη Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις εναντίον του Μαουρίτσιο Σάρι.
«Αρχίσαμε νωρίς προετοιμασία λόγω της συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League και μείναμε από δυνάμεις. Είναι αναπόφευκτο, εκτός κι αν χρησιμοποιείς όλους τους παίκτες στο ρόστερ. Θα μπορούσαμε να είχαμε δώσει ανάσες σε κάποιους παίκτες σε συγκεκριμένες στιγμές μέσα στη σεζόν, αλλά εμείς πάντα χρησιμοποιούσαμε τους ίδιους» σχολίασε χαρακτηριστικά.