Η μέρα που ο Ροναλντίνιο αποθέωσε τον Λέο Ζαμπά! (βίντεο)

Ο μεγάλος Ροναλντίνιο βρισκόταν στις εξέδρες του γηπέδου στο Γκρόζνι, όταν ο Λέο Ζαμπά σκόραρε το εκπληκτικό γκολ στο ντεμπούτο του απέναντι στην Άμκαρ Περμ.

Όταν κατέκτησε την Χρυσή Μπάλα το 2005, ο Λέο Ζαμπά ήταν μόλις 7 ετών, ωστόσο δεν υπάρχει παιδάκι στην Βραζιλία που δεν προσπάθησε να αντιγράψει τα κόλπα του Ροναλντίνιο.

Τα έφερε έτσι η μοίρα που ο μεγάλος «Ρόνι» βρισκόταν στις εξέδρες του γηπέδου της Αχμάτ Γκρόζνι στο ντεμπούτο του Λέο Ζαμπά στην Ρωσία. Καλεσμένος του προέδρου της ομάδας και ηγέτη της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, ο Βραζιλιάνος σταρ είδε τον συμπατριώτη του να πετυχαίνει στην πρώτη του εμφάνιση, ένα φανταστικό γκολ λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου, κάνονας σμπαράλια όλη την άμυνα της Άμκαρ Περμ.

Λίγο μετά την λήξη της αναμέτρησης ο Ροναλντίνιο που έγινε πέρυσι στις 16 Ιουλίου, ο Ροναλντίνιο διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να επιστρέφει στα γήπεδα και αποθέωσε τον Λέο Ζαμπά: «Έχω επισκεφτεί την Ρωσία πολλές φορές, συναντώ εδώ μερικούς υπέροχους ανθρώπους. Σε αυτή τη χώρα μου αρέσει όλο και περισσότερο. Είμαι χαρούμενος που αυτή μου η επίσκεψη συνδυάστηκε με ένα τόσο υπέροχο γκολ που πέτυχε ο Βραζιλιάνος επιθετικός Λέο Ζαμπά, ο οποίος ήταν εξαιρετικός. Αν θα συνεχίσω την καριέρα μου στην Ρωσία; Όχι, είμαι πολύ μεγάλος για κάτι τέτοιο».