Ατλέτικο εδώ είναι "Mestalla" (Βίντεο)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί να κατέκτησε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, όμως άφησε βαθμούς στην πρεμιέρα της στο «Μεστάγια» (1-1) απέναντι στην πολύ μαχητική Βαλένθια.

Όποιος ζει με το 1-0, πεθαίνει και με το 1-0. Η Ατλέτικο Μαδρίτης προσπάθησε να πάρει το διπλό με τον κλασικό, τον συνηθισμένο της τρόπο, όμως η Βαλένθια αρνήθηκε να παραδοθεί και έκοψε βαθμούς από την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε (1-1) που έχασε την ευκαιρία να καθαρίσει το παιχνίδι από το πρώτο μέρος.

Εκεί, έκανε τα πάντα σωστά, όπως το θέλει ο Τσόλο. Κράτησε μακριά τις «νυχτερίδες» από την περιοχή της και βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το σκορ, όταν ο Γκριεζμάν με μαγική μπαλιά βρήκε τον Κορέα, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-1 (25’).

Μάλιστα λίγο αργότερα (34’) είχε τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της, όμως ο Νέτο με υπέροχη εκτίναξη έδιωξε σε κόρνερ το διαγώνιο συρτό σουτ του Ντιέγκο Κόστα.

Στην επανάληψη όμως, όλα άλλαξαν. Η Βαλένθια μεταμορφώθηκε και το ματς γύρισε. Ένα λάθος του Γκοντίν έδωσε την ευκαιρία να στοπάρει και να «εκτελέσει» τον Όμπλακ για το 1-1 (56’) με το παιχνίδι να παίρνει τρελό ρυθμό. Η κεφαλιά του Γκάμπριελ (65’) σταμάτησε στο δοκάρι του εξουδετερωμένου Όμπλακ, ενώ αντί να γίνει το 2-1 θα μπορούσε να γίνει κάλλιστα το 1-2 (75’), όταν σε νέο κόρνερ, ο Ντιέγκο Κόστα απέτυχε να… φυσήξει την μπάλα στα δίχτυα μετά από κεφαλιά προς τα πίσω του Γκαράι.

Ωστόσο, το τελικό 1-1 έμεινε λόγω Όμπλακ. Δύο λεπτά πριν το τέλος, ο Ντάνιελ Βας έφυγε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, όμως ο Σλοβένος όρθωσε το ανάστημα του και κράτησε τον βαθμό για τους «ροχιμπλάνκος», που εξαφανίστηκαν στην επανάληψη.