Απίστευτο και όμως... ισπανικό! Η Ρεάλ Μαδρίτης όχι μόνο έμεινε άσφαιρη για τέταρτο σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις αλλά γνώρισε την ήττα με 1-0 στην έδρα της Αλαβές με γκολ στο 95ο λεπτό!
Αυτή ήταν η πρώτη επιτυχία για τους Βάσκους απέναντι στην πανίσχυρη Ρεάλ μετά τον Μάιο του 2000 (από τότε μετρούσε εννέα σερί ήττες) και μόλις η τρίτη συνολικά στην ιστορία της στην La Liga απέναντι στους "μερένγκες".
Στον αντίποδα, η ομάδα του Λοπετέγκι έμεινε για τέταρτο διαδοχικό ματς χωρίς γκολ (3 ήττες και 1 ισοπαλία σε αυτό το διάστημα) και παραμένει άσφαιρη για σχεδόν επτά ώρες, με το τελευταίο της γκολ να το έχει πετύχει ο Ασένσιο στις 22 Σεπτεμβρίου, στο 1-0 επί της Εσπανιόλ για το πρωτάθλημα.
ΑΛΑΒΕΣ: Πατσέκο, Ναβάρο, Λαγκουάρντια, Μαριπάν (88' Μαρτίν), Ντουάρτε, Μπράτσανατς, Πίνα, Γουακάσο (74' Μανού Γκαρθία), Ιμπάι Γκόμεθ (67' Σομπρίνο), Καλέρι, Τζόνι
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Ράμος, Βαράν, Νάτσο, Κρόος, Μπενζεμά (46' Μαριάνο Ντίας), Μόντριτς, Μπέιλ (80' Βινίσιους), Καζεμίρο (62' Ασένσιο), Οντριοθόλα, Θεμπάγιος