Και... στο τέλος κερδίζει η Γαλλία (βίντεο)

Η Γερμανία προηγήθηκε στο «Σταντ ντε Φρανς», όμως δύο γκολ του Γκριεζμάν στην επανάληψη έδωσαν την μεγάλη νίκη στην Γαλλία (2-1) που τελείωσε την «νασιονάλμανσαφτ» από το Nations League.

Να, που το ιστορικό ρητό δείχνει να αναιρείται. Η Γερμανία για μία ακόμα φορά φέτος διαλύθηκε στο φινάλε, χάνοντας μία νίκη που έμοιαζε να βρίσκεται στα χέρια της.

Η γεμάτη εσωστρέφεια ομάδα του Γιόαχιμ Λεβ έκανε επίδειξη δύναμης στο πρώτο μέρος στο σπίτι της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας, άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Κρόος (14’, 0-1), όμως τρεις περιπτώσεις οι αποκρούσεις του Γιορίς στέρησαν το δεύτερο γκολ από Βέρνερ, Γκίντερ και Σανέ.

Η Γαλλία έμοιαζε πελαγωμένη στο γήπεδο και χρειάστηκε να περάσουν 52 λεπτά μέχρι να βγάλει την πρώτη της καθαρή φάση, με τον Νόιερ να βγάζει με το πόδι τετ-α-τετ με τον Μπαπέ.

Ο κόσμος μπήκε στην εξίσωση και το παιχνίδι γύρισε. Από σέντρα του εντυπωσιακού Ερνάντες, ο Γκριεζμάν ισοφάρισε με κεφαλιά (62’, 1-1) και η ψυχολογία του ματς άλλαξε.

Ο Γιορίς έσωσε για μία ακόμα φορά τους «τρικολόρ» σε δυνατό σουτ του Γκναμπρί (67’) και η τιμωρία για τους Γερμανούς ήρθε 10 λεπτά πριν το τέλος, όταν το υπερβολικό πέναλτι που σφυρίχθηκε σε πτώση του Ματουϊντί μετουσίωσε σε γκολ ο Γκριεζμάν (80’, 2-1), ο οποίος σκόραρε δις απέναντι στην Γερμανία για δεύτερη φορά μετά τον ημιτελικό του Euro 2016.

Κάπως έτσι, η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου με 7 βαθμούς και απειλείται πια μόνο από την Ολλανδία, αφού η Γερμανία τέθηκε οριστικά νοκ-άουτ με ένα βαθμό μετά από τρεις αγωνιστικές!

Όρθια στην Σλοβενία έμεινε η Κύπρος που με γκολ του Φώτη Παπουλή πήρε το 1-1 και σχεδόν εξασφάλισε την παρουσία της και στην επόμενη διοργάνωση στην Γ΄ κατηγορία, ενώ αίσθηση προκαλεί η νέα νίκη του Γιβραλτάρ (δεύτερη συνεχόμενη), αυτή τη φορά με ανατροπή επί του Λιχτενστάιν με 2-1.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της βραδιάς στο Nations League.

Α’ κατηγορία, 1ος όμιλος

Γαλλία - Γερμανία 2-1

(62’, 80’ πεν. Γκριεζμάν / 14/ πεν. Κρόος)

Β’ κατηγορία, 1ος όμιλος

Ουκρανία - Τσεχία 1-0

(43’ Μαλινόφσκι)

Β’ κατηγορία, 4ος όμιλος

Ιρλανδία - Ουαλία 0-1

(58’ Γουίλσον)