ΜΠΟΥΦΟΝ: "Από περηφάνια και αξιοπρέπεια, αρνήθηκα να παίξω πάλι για την Ιταλία!"

Κοντά στη μεγάλη επιστροφή του στην εθνική ομάδα της Ιταλίας βρέθηκε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν έπειτα από πρόταση που του έγινε, ωστόσο, αρκούσαν κάποια σχόλια που έφτασαν στ' αυτιά του για να πάρει πίσω την απόφασή του και να μην ασχοληθεί ξανά με τη «σκουάντρα ατζούρα»!

Ο θρυλικός τερματοφύλακας έχει κλείσει το κεφάλαιο της εθνικής ομάδας στην καριέρα του και πλέον βρίσκεται στην Παρί Σεν Ζερμέν φροντίζοντας περισσότερο τον οργανισμό του προκειμένου ν' ανταποκριθεί όσο περισσότερο μπορεί στο υψηλότερο επίπεδο όπου διατηρείται.

Στο πρόσφατο παρελθόν, σημειώθηκε ένα μικρό στόρι με την πιθανή επαναφορά του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, ωστόσο, αν και αρχικά από σεβασμό είχε δεχθεί να βοηθήσει, πήρε πίσω την απόφασή του...

«Μετά από εκείνο το παιχνίδι με τη Σουηδία στα μπαράζ, ο Ντι Μπιάτζιο με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να παίξω στα δύο φιλικά που θα έδινε η εθνική ομάδα. Του απάντησα θετικά από σεβασμό λόγω και της ισχυρής φιλίας μας, αλλά άκουσα σχόλια ότι είμαι ένας γέρος που... δεν αφήνει τη θέση του και είναι γαντζωμένος στην εθνική ομάδα. Από περηφάνια και αξιοπρέπεια, πήρα πίσω την απόφασή μου και δεν επέστρεψα. Ο Μαντσίνι με κάλεσε και με ρώτησε αν θα μπορεί να με υπολογίζει σε περίπτωση ανάγκης, ωστόσο, υπάρχουν ο Ντοναρούμα, ο Περίν, ο Σιρίγου, ο Κράνιο, ο Μέρετ... Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψω...» είπε ο «Τζίτζι».