Κι όμως, στην Premier δεν έχει απολυθεί ούτε ένας προπονητής!

Πέρυσι, τέτοια εποχή, είχε απομακρυνθεί ήδη το 1/3 των προπονητών του κορυφαίου πρωταθλήματος. Φέτος, έπειτα από 12 αγωνιστικές και παρά την πολύ κακή κατάσταση των ομάδων που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού, δεν έχει σημειωθεί ούτε μια απόλυση!

Το επίπεδο του ανταγωνισμού στην Premier League και η πίεση που υπάρχει πλέον για το αποτέλεσμα, είχαν κάνει το αγγλικό πρωτάθλημα ίσως το πιο... ηλεκτροφόρο, όσον αφορά την παρουσία των προπονητών στους πάγκους των 20 συλλόγων.

Τη σεζόν 2017-2018, έπειτα από 12 παιχνίδια για κάθε ομάδα στον «Μαραθώνιο», είχαν απολυθεί οι Ντε Μπουρ (Κρίσταλ Πάλας), Κρεγκ Σέικσπιρ (Λέστερ), Κούμαν (Έβερτον), Μπίλιτς (Γουέστ Χαμ) και Τόνι Πιούλις (Γουέστ Μπρομ).

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ακόμα κι αν ληφθεί ως παράδειγμα το γεγονός πως οι Κάρντιφ, Χάντερσφιλντ και Φούλαμ παραμένουν στη ζώνη του υποβιβασμού έχοντας καταγράψει μονάχα εφτά νίκες από κοινού, σε σύνολο 60 αναμετρήσεων, δεν έχει γίνει ούτε μια απόλυση!

Το περσινό στατιστικό, πάντως, δεν αποτελεί... ρεκόρ σε ό,τι αφορά τις αλλαγές προσώπων στην τεχνική ηγεσία, αφού το 1994, το 2004 και το 2007, στα τέλη του Νοέμβρη είχαν γίνει 6 απολύσεις!