ΚΑΜΠΑΝΑ σε διαιτητή που έβαλε να παίξουν... πέτρα, ψαλίδι, χαρτί για να διαλέξουν εστίες!

Απίθανο περιστατικό σε αγώνα της πρώτης κατηγορίας του γυναικείου αγγλικού πρωταθλήματος, με τον διαιτητή Ντέιβιντ ΜακΝαμάρα να βάζει τις αρχηγούς των ομάδων να κάνουν "πέτρα, ψαλίδι, χαρτί" για να διαλέξουν εστίες!

Για τρεις εβδομάδες τίθεται εκτός ορισμών ο διαιτητής Ντέιβιντ ΜακΝαμάρα, όπως ανακοινώθηκε από την αγγλική ομοσπονδία. Ο λόγος είναι ότι στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με τη Ρέντινγκ για το γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου είχε ξεχάσει να πάρει νόμισμα μαζί του κι έβαλε τις δύο αρχηγούς, Στεφ Χάουτον (Σίτι) και Κίρστι Πιρς (Ρέντινγκ)  να κάνουν "πέτρα, ψαλίδι, χαρτί" για να διαλέξουν εστίες! 

«Η FA μπορεί να επιβεβαιώσει πως ο διαιτητής Ντέιβιντ ΜακΝαμάρα τιμωρήθηκε για 21 ημέρες, με την τιμωρία του να τίθεται σε ισχύ από την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, καθώς αποδέχτηκε την κατηγορία πως "δεν λειτούργησε προς το συμφέρον του αγώνα.

Αυτό αφορά ένα περιστατικό στον αγώνα Super League Γυναικών μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Ρέντινγκ στις 26 Οκτωβρίου όταν απέτυχε να ορίσει ποια ομάδα θα έκανε την πρώτη σέντρα μέσα από στρίψιμο νομίσματος, όπως ορίζουν οι κανόνες του αγωνίσματος. Ο ΜακΝαμάρα θα επιστρέψει στα καθήκοντά του από την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της διοργανώτριας αρχής. 

Από την πλευρά της η Τζοάνα Στίμπρσον, επικεφαλής των διαιτητών στο γυναικείο πρωτάθλημα, ανέφερε νωρίτερα πως: 

«Ο διαιτητής ξέχασε το νόμισμά του και εκείνη τη στιγμή, σε ένα ματς που μεταδιδόταν από την τηλεόραση, πιέστηκε από το χρόνο, ήταν μία στιγμή τρέλας.

Προφανώς σκέφτηκε πως αυτό ήταν το σωστό. Δεν τον υπερασπίζομαι. Θα έπρεπε να είναι πιο προετοιμασμένος, έπρεπε να είχε νόμισμα πάνω του αλλά δεν είχε. Αυτό που έκανε ήταν απογοητευτικό και αντιεπαγγελματικό».