«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει διαφθορά στο Βέλγιο»

Ο Προτό δεν θέλει να πιστέψει ότι στην πατρίδα του υπάρχει διαφθορά στο ποδόσφαιρο, ελπίζοντας να είναι αθώοι όσοι εμπλέκονται σ' αυτό το σκάνδαλο.

Εκτός από την υπόθεση των στημένων ματς στο Βέλγιο, ο Σιλβιό Προτό μίλησε για τον τρόπο ζωής του στα 35 του. Το ένα ποτήρι κρασί που πίνει, το λιγότερο στρες που έχει αλλά κι η δύο φορές περισσότερη δουλειά που κάνει στην Λάτσιο σε σχέση μ' αυτήν που έκανε στις προηγούμενες ομάδες του.

Αρχικά είπε στο «sportmagazine.levif.be» ο άλλοτε τερματοφύλακας του Ολυμπιακού:

«Έστω και αν είμαι 35 ετών, βρίσκομαι σε μια περίοδο της καριέρας μου, όπου είμαι πολύ δυνατός. Δεν έχω τα ίδια πόδια όπως στα 25 μου, αλλά παίζω με την εμπειρία και στην Ιταλία το αντιλαμβάνονται» και συνέχισε:

«Όσο μεγαλώνεις, ηρεμείς και δεν ζεις 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα για το ποδόσφαιρο. Δεν πας διακοπές όποτε θέλεις, δεν τρως ό,τι θέλεις. Απολαμβάνω όμως περισσότερο τη ζωή. Πίνω ένα ποτήρι κρασί, πηγαίνω σε εστιατόρια πιο συχνά, διαχειρίζομαι καλύτερα τον ύπνο μου, έχω λιγότερο στρες. Όμως, πρέπει να πω ότι δουλεύω δυο φορές περισσότερο σε σχέση με τις άλλες ομάδες που αγωνίστηκα.

Ο φόρτος εργασίας εδώ είναι πολύ πιο σημαντικός, ο σύλλογος δίνει μεγάλη ελευθερία στους παίκτες του, έχουμε τα πάντα στη διάθεσή μας, αλλά δεν είναι όπως στο Βέλγιο, όπου είσαι υποχρεωμένος να ακολουθήσεις συνεδρίες κρυοθεραπείας και όχι μόνο».

Για την υπόθεση με τα στημένα ματς στο Βέλγιο, είπε: «Με εκπλήσσει, διότι δεν πιστεύω ότι υπάρχει διαφθορά στο Βέλγιο. Ελπίζω ότι οι διαιτητές που είναι εμπλεκόμενοι, να είναι αθώοι. Θα με εξέπληττε αν ήταν μπλεγμένοι σε ένα τέτοιο σκάνδαλο».