Ο Μαραντόνα αποθεώνει Μουρίνιο και αφήνει σπόντα για Γκουαρδιόλα, Σκαλόνι, Σολάρι!

Εδώ και μερικούς μήνες βγάζει το παντεσπάνι του στο Μεξικό και στη Dorados de Sinaloa της δεύτερης κατηγορίας, παρόλα αυτά ο Ντιέγκο Μαραντόνα παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις στην ποδοσφαιρική Ευρώπη και δεν διστάζει να καταθέσει την άποψή του χωρίς ίχνος διπλωματίας.

Αυτό μπορεί να το αντιληφθεί εύκολα κανείς μέσω της τελευταίας συνέντευξης που παραχώρησε στην "Marca", με τον θρύλο του αργεντινικού αλλά και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου να μιλάει για τους Γκουαρδιόλα, Μουρίνιο, Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Σολάρι και Σκαλόνι.

Σε κάποιους άρεσαν πολύ αυτά που είπε, άλλοι όμως δεν πρέπει να πέταξαν και τη σκούφια τους... Πάμε να δούμε τις πιο χαρακτηριστικές κουβέντες του:

Για τον Μουρίνιο: "Χωρίς αμφιβολία είναι ο καλύτερος. Πιστεύω ότι θα πάω μία εβδομάδα στο Μάντσεστερ για να δω την προπόνησή σου και να του ζητήσω πάρα πολλά πράγματα"

Για τον Γκουαρδιόλα: "Ο Γκουαρδιόλα είχε την τύχη να αξιοποιήσει την κληρονομιά που του άφησε ο Κρόιφ αλλά το τίκι-τάκα δε το εφηύρε ο Πεπ , ήταν του Κρόιφ. Τώρα ο Πεπ πρέπει απλά να επιλέγει τους καλύτερους που θέλει και έτσι είναι ευκολότερο για να παίζει το τίκι-τάκα".

Για τους συμπατριώτες του Σολάρι και Σκαλόνι που είναι στον πάγκο των Ρεάλ Μαδρίτης και εθνικής Αργεντινής αντίστοιχα: "Τόσο ο Σκαλόνι όσο ο Σολάρι δεν έχουν τόσο φαρδιές πλάτες για να αντέξουν την πίεση τέτοιων ομάδων. Τους επέλεξαν οι πρόεδροι των ομάδων σε αυτές τις θέσεις αλλά δεν πιστεύω ότι θα αντέξουν πολύ. Υπάρχει το παράδειγμα του Ζιντάν; Δεν είναι το ίδιο πράγμα, εκείνος είχε διαφορετική προσωπικότητα".

Για τον Μέσι και το θόρυβο που είχε γίνει με πρόσφατες δηλώσεις του για τον Αργεντινό: "Ο Λέο είναι φίλος μου και δεν θα μιλούσα ποτέ άσχημα για έναν φίλο. Αν είχα κάτι να του πω, θα το έκανα κατά πρόσωπο και όχι μέσω συνέντευξης. Για τον Λέο, πιστεύω πως είναι φαινόμενο. Όταν έλεγα για παίκες που πηγαίνουν 20 φορές στο μπάνιο, δεν αναφερόμουν στον Μέσι. Αντίθετα, ο Λέο δεν βλέπει την ωρα για να μπαίνει στο γήπεδο και να ζητάει τη μπάλα, την ώρα που οι άλλοι κρύβονται. Προσπαθούν να μας βάλουν τον έναν απέναντι στον άλλο, δεν ξέρω γιατί. Θα σας πως κάτι ακόμη: μετά το 4-0 από την Γερμανία στο Μουντιάλ του 2010, είδα κόσμο να κλαίει και ο Λέο δεν ήταν μεταξύ αυτών".

Για τη φυγή του Ρονάλντο από την Ρεάλ Μαδρίτης: "Έκανε καλά ο Κριστιάνο. Έδωσε τα πάντα στην Ρεάλ και δεν διάσκεδαζε πια όπως διασκεδάζει τώρα στην Ιταλία. Όταν ο Φλορεντίνο Πέρεθ είδε πως έβαζε ένα μόνο γκολ ανά παιχνίδι, τον άφησε να φύγει. Λέω πως είναι σοφός ο Φλορεντίνο και θα είχε τους λόγους του για να το κάνει".