Πρόεδρος UEFA: «Καμία περίπτωση για ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα»

O πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Σέφεριν, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο δημιουργίας ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας από τους μεγάλους συλλόγους της «γηραιάς ηπείρου».

Τα πλάνα των ισχυρών της Ευρώπης αποκαλύφθηκαν στις πρόσφατες αποκαλύψεις των Football Leaks, που ανέφεραν ότι υπάρχει σχέδιο για δημιουργία λίγκας που θα κοντράρει το Τσάμπιονς Λιγκ της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. 

Ωστόσο, ο Αλεξάντερ Σέφεριν εμφανίζεται σίγουρος ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί παρά τις προθέσεις που είχαν ομάδες όπως οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σίτι, Τσέλσι, Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους.

«Είναι σενάριο φαντασίας. Ένα όνειρο που δεν έχει καμία βάση αυτή τη στιγμή. Δεν πρόκειται να γίνει. Δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης η Σούπερ Λίγκα όπως την αποκάλεσαν» ανέφερε ο πρόεδρος της UEFA. 

Σχόλιο έκανε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων, Αντρέα Ανιέλι, λέγοντας: «Επιβεβαιώνω πως δεν έχουμε συζητήσει ποτέ και δεν έχουμε εμπλακεί ποτέ σε κουβέντες που να αφορούν το θέμα της δημιουργίας νέας Λίγκας. Είμαστε μαζί με την UEFA και πορευόμαστε προς την ίδια κατεύθυνση».