Γιατί η Μπαρτσελόνα δεν «μπορεί» να πουλήσει τον Ντεμπελέ

Οι ρήτρες και τα μπόνους που έχει κλειδώσει η Ντρόρτμουντ, ορίζουν ότι εάν ο Γάλλος επιθετικός πωληθεί πριν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του, η Μπάρτσα θα καταβάλει ακατέβατα τα έξτρα 40 εκατ. ευρώ.

Το καλοκαίρι του 2017 η Μπαρτσελόνα πλήρωσε 105 εκατ. ευρώ στην Ντόρτμουντ, για να κάνει δικό της Ουσμάν Ντεμπελέ. Αυτά, μέχρι στιγμής, σίγουρα τα... κλαίει. Σχεδόν κάθε φορά που γράφεται το όνομα του Γάλλου επιθετικού σε κάποιο ρεπορτάζ, είναι για αρνητικό λόγο. Δεν πήγε στην προπόνηση, τον πήρε ο ύπνος πριν το ματς, τραυματίστηκε, δεν έπαιξε καλά, έχασε πολλές μπάλες και δεν κυνήγησε καμία. Κάπως έτσι έχει μπει σοβαρά στην κουβέντα η πώλησή του.

Λίβερπουλ, Αρσεναλ και Γιουβέντους έχουν εμφανιστεί ως θεωρητικά ενδιαφερόμενες, αλλά το ποσό που ακούγεται να δίνουν, είναι μόλις 65-70 εκατ. ευρώ. Κανονικά, με βάση τα 105 εκατ. που πλήρωσε η Μπαρτσελόνα, θα ήταν μία χαρά να τα πάρει. Ωστόσο, εδώ υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα και έχει να κάνει με τα μπόνους και τις ρήτρες που έχουν τοποθετήσει από την Ντόρτμουντ.

Το συμβόλαιο του Ντεμπελέ λήγει τον Ιούνιο του 2022 και τότε είναι να γίνει η σχετική αξιολόγηση-καταγραφή των στόχων που θα έχει πιάσει, για ν ακάνουν ταμείο Μπάρτσα και Γερμανοί αναλογικά με τα έξτρα χρήματα που θα πληρώσει η πρώτη. Μόνο που εάν τον πουλήσει τώρα, η ρήτρα ορίζει ότι τα 40 εκατ. των μπόνους θα πρέπει να καταβληθούν υποχρεωτικά και ακατέβατα, σαν να τα έπιασε αγωνιστικά ο παίκτης. Γι' αυτό λοιπόν οι Καταλανοί θα το σκεφτούν δύο και τρεις φορές πριν τον πουλήσουν και χάσουν ουσιαστικά γύρω στα 80 εκατ. από όλη αυτή την ιστορία.