Premier/ΔΕΝ δέχονται τα πλάνα για 13 ξένους

Οι ομάδες της Premier League είναι αντίθετες στα πλάνα της Ομοσπονδίας να μειώσει τους ξένους σε 13 σε κάθε ρόστερ μετά το Brexit.

Η αγγλική ομοσπονδία σχεδιάζει να μειώσει τον αριθμό των ξένων στα ρόστερ των ομάδων της Premier League σε 13 μετά το Brexit, αλλά οι σύλλογοι δεν είναι διατεθειμένοι να συμφωνήσουν σε κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με τους Times οι σύλλογοι είναι σίγουροι ότι η αγγλική κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε τέτοιες σαρωτικές αλλαγές σε ένα προϊόν που αποφέρει ετησίως 3 δισ. λίρες σε φόρους και παρουσιάζει τέτοιο ενδιαφέρον παγκοσμίως. Αυτό το όριο μετά το Brexit σημαίνει αυτόματα ότι θα πέσει και το επίπεδο.

Αυτή τη στιγμή οι σύλλογοι έχουν δικαίωμα να δηλώνουν 17 ξένους παίκτες άνω των 21 ετών στα ρόστερ τους και θα δεχθούν μία μείωση το πολύ μέχρι 15. Η Premier League έχει στα σκαριά διάφορα πλάνα, ένα από τα οποία θέλει παρατεταμένη μεταγραφική περίοδο μέχρι το 2021, ώστε να βρεθεί μέχρι τότε τελική συμφωνία για το νέο καθεστώς των κοινοτικών παικτών. Ακόμη και αυτό να μην αλλάξει στο ενδεχόμενο συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι σύλλογοι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούν το όριο των 13 ξένων παικτών.