Λύτρωση με VAR για την Ιντερ

Με πέναλτι του Ικάρντι έπειτα από εξέταση του βίντεο, οι Νερατζούρι νίκησαν με 1-0 την Ουντινέζε και αφήνουν πίσω τους την πίκρα του Champions League.

Ηταν το πρώτο ματς της Ιντερ με τον Μπέπε Μαρότα και επισήμως στη διοίκηση της, αλλά αυτό μάλλον δεν ενδιέφερε και ιδιαίτερα τον Λουτσιάνο Σπαλέτι και τους παίκτες του, οι οποίοι σκέφτονταν μόνο τη νίκη μετά το πατατράκ μεσοβδόμαδα. Μια νίκη που ήρθε, έστω αγχωτικά, χάρη στο πέναλτι -που υποδείχθηκε... κάνα λεπτό αργότερα- του Ικάρντι στο 76'. Ετσι, οι Μιλανέζοι συνεχίζουν διατηρώντας την 3η θέση ενώ η Ουντινέζε είναι μόλις δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Ιντερ είχε την κατοχή από το ξεκίνημα του ματς και προσπαθούσε να βρει τον τρόπο για να γίνει απειλητική, χωρίς να τα καταφέρνει όμως. Η ομάδα του Σπαλέτι έγινε απειλητική στο 30' από το γύρισμα του Ασαμόα που κόντραρε σε αντίπαλο και λίγο έλειψε να καταλήξει στα δίχτυα, για να έρθει η καλύτερη φάση του ημιχρόνου στο 43', όταν ο Μούσο βρήκε όσο έπρεπε την μπάλα στον κεραυνό του Κεϊτά για να κρατήσει το 0-0. Στην επανάληψη η Ουντινέζε μπήκε καλύτερα και είχε μεγάλη ευκαιρία στο 51' με τον Μαντραγκόρα, για να αρχίσει τις αλλαγές η Ιντερ, η οποία μετά το 60' αύξησε την πίεση της.

Οι Νερατζούρι πίστεψαν ότι προηγήθηκαν στο 66' αλλά η μπάλα -προς έκπληξη όλων- έφυγε άουτ από την δυνατή κοντινή κεφαλιά του Ικάρντι μετά τη σέντρα του Κεϊτά, για να δοθεί τελικά η λύση στο 76'. Αν και είχε περάσει σχεδόν ένα λεπτό από τη φάση όπου ο Σκρίνιαρ ζητούσε χέρι του Φοφανά μετά την εκτέλεση κόρνερ, ο διαιτητής πήγε στο VAR και αμέσως μετά στο σημείο του πέναλτι, από όπου ο Ικάρντι έκανε το 1-0 με το οποίο οι Μιλανέζοι πήραν τους τρεις βαθμούς.

Η σύνθεση της Ιντερ: Χαντάνοβιτς, Βρσάλικο, Ντε Βράι, Σκρίνιαρ, Ασαμόα, Μπόρχα Βαλέρο (55' Λαουτάρο), Μπρόζοβιτς, Ζοάο Μάριο, Πολιτάνο (85' Ναϊνγκολάν), Ικάρντι, Κεϊτά (70' Πέρισιτς).