«Καθάρισε» μέσα σε 7' την Βέρντερ Βρέμης

Η Ντόρτμουντ επιβλήθηκε με 2-1 της Βέρντερ και για πρώτη φορά μετά το 2010 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα.

Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρώτου γύρου η Ντόρτμουντ έχει καταφέρει να αποκτήσει διαφορά 9 βαθμών από τους διώκτες της και μετά τη νίκη επί της Βέρντερ με 2-1 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα για πρώτη φορά μετά το 2010.

Οι Βεστφαλοί μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και στο 19’ ο Αλκάθερ έκανε το 1-0 με κεφαλιά, σε φάση που χρειάστηκε η συνδρομή του VAR για να μετρήσει το γκολ. Οι παίκτες του Φαβρ συνέχισαν να πιέζουν και στο 27’ ο Ρόις με ωραίο πλασέ στην κίνηση έκανε και το 2-0. Όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει από νωρίς, αλλά στο 35’ από το πουθενά ο Κρούζε με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής μείωσε σε 2-1 και έβαλε ξανά την Βέρντερ στο παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στην επανάληψη με ανεβασμένη ψυχολογία, έβγαλαν ευκαιρίες, μπορούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως δεν το έκαναν και στη συνέχεια δεν ήταν σε θέση να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό. Σιγά-σιγά η Ντόρτμουντ ισορρόπησε και βγήκε στην επίθεση για το τρίτο γκολ. Το πέτυχε στις καθυστερήσεις με τον Γκέτσε, αλλά σωστά ακυρώθηκε με τη συνδρομή του VAR για οφσάιντ, με το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Μπούρκι, Πίσεκ, Ακάντζι, Ντιαλό, Χακίμι, Ντιλέινι, Βίτσελ, Γκερέιρο (89’ Πούλισιτς), Σάντσο (90+2’ Φίλιπ), Ρόις, Αλκάθερ (81’ Γκέτσε)

Βέρντερ (Φλόριαν Κόφελντ): Παβλένκα, Γκέμπρε Σελασιέ, Λάνγκαμπ, Μοϊσάντερ, Αουγκούστινσον, Σαχίν, Έγκεσταϊν (83’ Σάρτζεντ), Κλάασεν (18’ Μέβαλντ), Κρούζε, Ράσιτσα (73’ Οσάκο), Χάρνικ