Νίκησε και έπιασε ξανά κορυφή

Η Σεβίλλη πανηγύρισε μια ακόμη νίκη στο φετινό ισπανικό πρωτάθλημα, νικώντας 2-0 την Ζιρόνα στο "Σάντσεθ Πιθχουάν" για την 16η αγωνιστική της La Liga και έπιασε (προσωρινά) την Μπαρτσελόνα στην πρώτη θέση με 31 βαθμούς. 

Πορεία πρωταθλητισμού πραγματοποιεί φέτος η εξαιρετική Σεβίλλη. Για την 16η αγωνιστική της La Liga επιβλήθηκε 2-0 της Ζιρόνα, δικαιολογώντας τον τίτλο του φαβορί που είχε κόντρα σε έναν αντίπαλο που βρίσκεται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι Ανδαλουσιάνοι, με την ένατη φετινή νίκη τους, έφτασαν τους 31 βαθμούς και έπιασαν Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο στην πρώτη θέση με 31 βαθμούς, όμως οι Καταλανοίο έχουν ματς λιγότερο, αυτό με τη Λεβάντε (21:45) εκτός έδρας. Η Σεβίλλη αποδίδει όμορφο ποδόσφαιρο, συνδυάζοντας θέαμα και ουσία. Όσο για τη Ζιρόνα, έμεινε στους 21 βαθμούς.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, με πέναλτι του Μπανέγα στο 55' να λύνει τον γόρδιο δεσμό και στο 64' ο Σαράμπια από πάσα του Μπεν Γεντέρ έγραψε το τελικό 2-0 για τη Σεβίλλη στο κατάμεστο "Σάντσεθ Πιθχουάν".