Ο καλύτερος Αζάρ που έχει δει η Τσέλσι! (βίντεο)

Με προβλήματα τραυματισμών, με ανάγκη για περισσότερες ανάσες, κυρίως στα ευρωπαϊκά ματς, με κόπωση από το Παγκόσμιο Κύπελλο και παρ' όλα αυτά, ο Εντέν Αζάρ είναι ήδη, από Δεκέμβρη μήνα, ο καλύτερος στα χρονιά της θητείας του στην Τσέλσι!

Ο Σάρι έχει σκεφτεί πολύ και έχει μάθει να τον διαχειρίζεται άψογα στον τρόπο με τον οποίο θέλει να βλέπει τους «μπλε» ν' αγωνίζονται σε κάθε διαφορετική αναμέτρηση.

Ακόμα κι αν επιλέγει ελλέιψη του Αλβάρο Μοράτα να διατηρεί τον Ζιρού στον πάγκο και να παίζει με τον Βέλγο αστέρα «ψευτοεννιάρι» με τους Γουίλιαν και Πέδρο κοντά του, ο Αζάρ τον δικαιώνει με όσα κάνει από μόνος του αλλά και όσα προσφέρει στους συμπαίκτες του για να σκοράρουν εκείνοι.

Ο Αζάρ είχε να σκοράρει από τον περασμένο Οκτώβρη, συμπληρώνοντας μάλιστα εννέα ματς δίχως να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, μέχρι να το κάνει το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στο Amex απέναντι στη Μπράιτον, συνεισφέροντας στον απόλυτο βαθμό στην κατάκτηση της νίκης (2-1) με τη συμμετοχή του και στα δύο τέρματα των «μπλε».

Ο μοναδικός που κοντράρει τον Εντέν Αζάρ σε επίπεδο ασίστ στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι ο Λιονέλ Μέσι που μετράει πλέον 10 μετά και το 5-0 της Μπαρτσελόνα επί της Λεβάντε.

Οι 9 ασίστ και τα 8 γκολ του Βέλγου σούπερ σταρ της Τσέλσι, ανεβάζουν τον αριθμό της συμμετοχής του στα τέρματα του συλλόγου του Λονδίνου στα 17, αριθμός που είναι ο καλύτερος που έχει επιδείξει ποτέ ο ποδοσφαιριστής από το 2012, όταν και πρωτοφόρεσε τη φανέλα του κλαμπ!

Ακόμα και σε χρονιές που ολοκληρώθηκαν με τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Αγγλίας για την Τσέλσι και ο Αζάρ υπήρχε πολύ περισσότερο στο προσκήνιο απ' όσο έχει βρεθεί τη φετινή σεζόν, τέτοια νούμερα δεν είχε παρουσιάσει μέχρι και αυτό το σημείο, έπειτα από 16 αγωνιστικές.

Έχει ήδη ισοφαρίσει τα περισσότερα γκολ του στην Premier League τέτοιες μέρες, αφού είχε πετύχει 8 και την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, ενώ σε επίπεδο ασίστ είχε φτάσει μέχρι και τις 6 κι αυτό στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα που ξεκίνησε τρομερά φορτσάτος.

Δείτε τον πίνακα που ανταποκρίνεται στις επιδόσεις του Βέλγου στις 16 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος σε κάθε χρονιάς θητείας του στην Τσέλσι: