Τέλος το αήττητο...

Η Ντόρτμουντ υπέστη στην πρώτη ήττα στη σεζόν, πέφτοντας θύμα έκπληξης από την Φορτούνα, που έφτασε στη νίκη με 2-1.

Η Ντόρτμουντ υπέστη στην πρώτη ήττα στη σεζόν, πέφτοντας θύμα έκπληξης από την Φορτούνα, που έφτασε στη νίκη με 2-1.

Το αήττητο σερί της Ντόρτμουντ σταμάτησε με ανέλπιστο τρόπο στο Ντίσελντορφ, όπου η Φορτούνα έφτασε στη μεγάλη νίκη με 2-1 και βγήκε από την τελευταία τριάδα. Οι γηπεδούχοι είχαν το σωστό πλάνο και έφτασαν δίκαια στους τρεις βαθμούς, με τους Βεστφαλούς να κάνουν κακή εμφάνιση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ρόις να σκοράρει στο 16’, αλλά το γκολ του ακυρώνεται για οφσάιντ στον Πούλισιτς, ο οποίος βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και πήδηξε, αφήνοντάς την να περάσει από κάτω του. Αυτή ήταν μόλις μία από τις δύο ευκαιρίες που έκανε η Μπορούσια στο πρώτο μέρος (ένα αδύναμο πλασέ του Γκέτσε η άλλη), πριν ο Λουκεμπάκιο φύγει στην κόντρα και κάνει το 1-0 στο 22’.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Ουσάμι έχασε απίθανη ευκαιρία για το 2-0, το οποίο τελικά ήρθε στο 56’ με σουτάρα του Τσίμερ! Οι αλλαγές του Φαβρ βοήθησαν πολύ τους φιλοξενούμενους να ανεβάσουν ρυθμό, ο Αλκάθερ έγραψε ιστορία, σκοράροντας για 10η φορά από τον πάγκο για το 2-1 στο 81’, όμως παρά την πίεση που άσκησαν οι Βεστφαλοί τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Φορτούνα (Φρίντχελμ Φούνκελ): Ρένζινγκ, Τσίμερ, Καμίνσκι, Αϊχάν, Γκίσελμαν, Στέγκερ, Σομπότκα (70’ Μπότζεκ), Ουσάμι (87’ Ραμάν), Τσίμερμαν, Φινκ, Λουκεμπάκιο (88’ Χένινγκς)

Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Μπούρκι, Πίσεκ, Ακάντζι (46’ Τοπράκ), Ντιαλό, Σμέλτσερ, Βίτσελ, Ντιλέινι (60’ Αλκάθερ), Πούλισιτς, Ρόις, Μπρουν Λάρσεν (60’ Σάντσο), Γκέτσε