Ο Λάμπαρντ έξαλλος με την "κατασκοπεία"

Η Λιντς, που είχε στείλει άνθρωπο να κατασκοπεύσει την προπόνηση της Ντέρμπι Κάουντι, νίκησε στο ντέρμπι της Παρασκευής (11/1), αλλά ο Φρανκ Λάμπαρντ ήταν έξω φρενών με τον Μαρσέλο Μπιέλσα.

Σάλος προκλήθηκε την Παρασκευή (11/1) στην Αγγλία, όταν έγινε γνωστό πως η Λιντς είχε στείλει κατάσκοπο στο προπονητικό κέντρο της Ντέρμπι Κάουντι, μία μέρα πριν από την αναμέτρηση των δύο ομάδων για την 27η αγωνιστική της Championship.

H παρουσία ενός άγνωστου άνδρα με πολιτική ενδυμασία που παρακολουθούσε με κιάλια την προπόνηση της Πέμπτης (10/1) ανάγκασε τον τεχνικό της Ντέρμπι, Φρανκ Λάμπαρντ, να διακόψει την προπόνηση και τους ανθρώπους των "κριαριών" να ειδοποιούν άμεσα τις Αρχές.

Ο προπονητής της Λιντς, Μαρσέλο Μπιέλσα, παραδέχτηκε ότι αυτός είναι υπεύθυνος: Είμαι υπεύθυνος για το συμβάν. Δεν είναι θέμα εάν ήταν νόμιμο ή παράνομο. Χρησιμοποιώ αυτήν την τακτική από τότε που ήμουν στην εθνική Αργεντινής για τα προκριματικά του Μουντιάλ".

Την Παρασκευή (11/1) η Λιντς επικράτησε τελικά με 2-0 και συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση με 54 βαθμούς σε 27 παιχνίδια. Μετά το ματς, βέβαια, ο Λαμπάρντ ήταν έξω φρενών με τον Αργεντινό και ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου: "Χάσαμε από μια καλύτερη ομάδα, αυτή είναι η αλήθεια, αλλά δεν είναι δίκαιο να στέλνεις κατασκόπους και να παραβιάζουν ιδιωτικό χώρο. Εγώ σπατάλησα 15 ώρες να παρακολουθώ αγώνες της Λιντς σε video, όπως κάνουν οι καλύτεροι προπονητές. Παλαιότερα ήμουν μεγάλος φαν του Μπιέλσα, αλλά καλύτερα να μην προπονούσα από το να το ακολουθήσω αυτή τη στρατηγική".

Η Ντέρμπι βρίσκεται στην 6η θέση της Championship, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο κατάσκοπος, ο οποίος εντοπίστηκε έχοντας μαζί του κυάλια, τανάλια και μια αλλαξιά ρούχα, συνελήφθη.