Έφτιαξε 52 τελικές και έχασε!

Η Λιόν σφυροκόπησε την εστία της Νις για 90 λεπτά όμως έγραψε ιστορία αφού αν και ξεπέρασε τις 50 τελικές προσπάθειες δεν μπόρεσε να βρει ούτε μία φορά το στόχο.

Λιλ και Λιόν συναγωνίζονται για τον άτυπο τίτλο της πρώτης ομάδας στην Ligue 1, μετά από την Παρί Σεν Ζερμέν που είναι άνευ συναγωνισμού, και το Σαββατοκύριακο που πέρασε η μεγάλη κερδισμένη ήταν η Λιλ.

Και αυτό γιατί οι "λιλουά" πέρασαν νικηφόρα με 2-0 από την έδρα της Γκινγκάμπ ενώ την ίδια ώρα οι "λιονέ" γνώριζαν την ήττα με 1-0 στην Νίκαια από την Νις με το εύστοχο πέναλτι του Γουόλτερ στο 69'.

Βέβαια, η ήττα της Λιόν έχει γίνει βασικό θέμα συζήτησης στην ποδοσφαιρική Γαλλία εδώ και ένα 24ωρο όχι για το αποτέλεσμα αυτό καθαυτό αλλά για την απίστευτη αστοχία που είχαν οι παίκτες του Μπρούνο Ζενέσιο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ είχαν 52 τελικές προσπάθειες που πήγαν στράφι, για να κάνουν την Λιόν την πρώτη ομάδα στη Ligue 1, μετά τη σεζόν 2006-07 που δραστηριοποιτείται η στατιστική υπηρεσία της Opta, όπου δεν πέτυχε ούτε ένα γκολ έχοντας πάνω από 50 τελικές προσπάθειες!