ΦΟΥΛ για... Τσάμπιονς Λιγκ η Μίλαν!

Ο Πολωνός φορ έβαλε δύο, έφτασε τα τέσσερα γκολ σε ισάριθμα ματς με τους Ροσονέρι (σ.σ και 2 γκολ στο κύπελλο) και τους οδήγησε στο 1-3 επί της Αταλάντα, δίνοντας αέρα τεσσάρων βαθμών για την τετράδα.

Πλέον δεν υπάρχει καμία απορία: ο Κριστόφ Πιόντεκ είναι αυτός που χρειαζόταν η Μίλαν. Αυτή η αλλαγή στην επίθεσή της, με τον Πολωνό στη θέση του Γκονσάλο Ιγουαΐν αποδεικνύεται θαυματουργή. Σε συνδυασμό πάντα με την προσθήκη του Λούκας Πακετά και οι Ροσονέρι έχουν απογειωθεί. Στο κορυφαίο φετινό momentum τους και ένα από τα καλύτερα από την εποχή του τελευταίου Σκουντέτο (2011), έκαναν εκπληκτική ανατροπή και πέρασαν με 1-3 από το Μπέγκαμο, αφήνοντας τους ηττημένους της Αταλάντα στο -4 από τη δική τους 4η θέση.

Ηταν μία απ' ευθείας σκληρή μάχη με φόντο το Champions League ανάμεσα σε δύο φορμαρισμένες και αήττητες για έξι αγωνιστικές ομάδες και ξεκίνησε με όμορφο γκολ των γηπεδούχων. Ο Ιλισιτς (33') άδειασε τον Ροδρίγκες και πέρασε στον Φρόιλερ που σούταρε, με τον Ντοναρούμε να χάνει την μπάλα κάτω από το σώμα του. Ωστόσο, η Μίλαν βρήκε την ισοφάριση δευτερόλεπτα πριν το ημίχρονο, με τον Πιόντεκ να βάζει ένα υπέροχο γυριστό με πλάτη στην εστία.

Με το που ξεκίνησε το β' μέρος, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και τελείωσαν το ματς. Ο Τσλαχάνογλου με χαμηλό βολέ (55') έκανε το 1-2 και ο Πιόντεκ με κεφαλιά (61') κλείδωσε το τρίποντο, για να φτάσει εκείνος τα τέσσερα γκολ σε ισάριθμες εμφανίσεις στη Serie A με τη Μίλαν και την ομάδα να πανηγυρίζει για πέμπτη φορά σε αυτό το αήττητό της των επτά αγωνιστικών.

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκαζπερίνι): Μπερίσα, Παλομίνο, Τολόι, Ντζιμσίτι, Καστάνιε, Χάτεμπερ (65' Χούσενς), Γκόμες (59' Κουλουσέβσκι), Ιλισιτς, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Ζαπάτα (78' Μπάροου)

Μίλαν (Τζενάρο Γκατούζο): Ντοναρούμα, Ρομανιόλι, Μουσάκιο, Καλάμπρια, Ροδρίγκες, Μπακαγιόκο, Κεσίε, Τσαλχάνογλου, Πακετά (87' Λασάλτ), Σούσο (77' Καστιγιέχο), Πιάτεκ (68' Κουτρόνε).