Οταν η Μπαρτσελόνα απέρριψε τον Μπενζεμά λόγω χαρακτήρα

Το 2008 οι Καταλανοί συναντήθηκαν με τον 21χρονο τότε Γάλλο φορ, αλλά τον απέρριψαν, καθώς η εισήγηση του τότε τεχνικού διευθυντή, Τσίκι Μπεγκιριστάιν, έκανε λόγο για προβληματική συμπεριφορά.

Ο Καρίμ Μπενζεμά το ερχόμενο καλοκαίρι συμπληρώνει 10ετία στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», αλλά θα μπορούσε να έχει γραφτεί διαφορετικά η ιστορία και να είχε ως βάση το «Καμπ Νόου». Αυτό δεν συνέβη για μία εισήγηση του τότε τεχνικού διευθυντή της Μπαρτσελόνα, Τσίκι Μπεγκιριστάιν, ο οποίος έπεισε τον Πεπ Γκουαρδιόλα και τη διοίκηση ότι δεν έπρεπε να επενδύσουν στον τότε 21χρονο επιθετικό.

Το 2008 ο Γκουαρδιόλα είχε ζητήσει να πωληθεί ο Σάμουελ Ετό και να αποκτηθεί άλλος φορ. Του άρεσε ο Μπενζεμά που ήδη δύο χρόνια είχε κάνει εξαιρετικό εξπέταγμα με τη Λυών. Ο Μπεγκιριστάιν ταξίδεψε στην πόλη και τον επισκέφτηκε στο σπίτι του. Αφού μίλησαν για αρκετή ώρα και αφού εξέτασε τις φήμες γύρω από τη συμπεριφορά του νεαρού παίκτη, ο Ισπανός παράγοντας έβγαλε το συμπέρασμα ότι ήταν ένας προβληματικός χαρακτήρας που δεν θα ταίριαζε στο περιβάλλον της Μπάρτσα.

Την επόμενη χρονιά οι Καταλανοί πήραν τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και ο Μπενζεμά πήγε στη Ρεάλ, όπου έχει ήδη συμπεριλφθεί στους θρύλους του club, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση των τεσσάρων Champions League και 17 συνολικά τίτλων. Προφανώς ο Μπεγκιριστάιν δεν αξιολόγησε σωστά την κατάσταση...