Έμπλεξε με παλιό post για τον IRA ο Ράις!

Λίγες ώρες πριν κάνει πιθανώς  το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της Αγγλίας ο μέσος της Γουέστ Χαμ Ντεκλαν Ράις βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα  εξαιτίας παλιότερου post στο Instagram! Ο 20χρονος που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με την  Εθνικη  της Δημοκρατιας της Ιρλανδίας τρεις φορές πριν αλλάξει επιλογή εθνικοτητας, αναγκάστηκε να απολογηθεί και να ομολογήσει πως υπήρξε αφελης έπειτα από τη δημοσιοποιηση παλαιότερης ανάρτησης όταν ήταν μόλις 15 ετών με την οποία επιδοκίμαζε τον IRA. 

Η χρόνια διαμάχη Αγγλίας και Ιρλανδιας στο βόρειο κομμάτι του νησιού και η δράση του IRA που για τους Βρετανούς θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση ενώ για τους νότιο-Ιρλανδούς απελευθερωτικός Στράτος, για μία ακόμη φορά προκαλεί πρόβλημα σε κάποιον αθλητή. Ο Ράις  σε ανάρτηση του 2014 άλλου συμπαίκτη του στην κάτω των 17 έγραφε «up the RA (που είναι αργκό διαλεκτος για τον IRA) περιμένετε και θα δείτε αν κληρωθούμε με την Αγγλία».

Το γραφείο τύπου της ομοσπονδίας έβγαλε ανακοίνωση λέγοντας πως ο ποδοσφαιριστής αισθάνεται πολύ στεναχωρημένος γι’ αυτό που έγραψε παλαιότερα και σε μικρή ηλικία ενώ ο ίδιος με δική του ανάρτηση το απέδωσε σε αφέλεια.

Ήταν μια ακόμη  περίπτωση μέσα απο την οποία που αποδεικνύεται πως τα social media για τους νεαρούς  αθλητές αποτελούν ένα ναρκοπεδιο στο οποίο ανά πάσα στιγμή η καριερα τους μπορεί να τιναχτεί στον αέρα.