Μανέ: "Play station; Ποτέ! Χάνεις χρόνο χωρίς αντίκρισμα"

Με αφορμή το πρωτοσέλιδο της Marca για τη μεγάλη επιθυμία του Ζιντάν να αποκτηθεί από τη Ρεάλ ο Μανέ, οι Ισπανοί ανασύρουν στην επιφάνεια συνέντευξη του Σενεγαλέζου για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, για τη... ντίσκο και το play station.

Το πρωτοσέλιδο της Marca τη Δευτέρα (25/3) είχε κύριο θέμα τον Σαντιό Μανέ της Λίβερπουλ και τη μεγάλη επιθυμία του Ζινεντίν Ζιντάν να αποκτηθεί ο Σενεγαλέζος από τη Ρεάλ. Με αφορμή τα διαδοχικά ρεπορτάζ για τον Αφρικανό, οι Ισπανοί ανέσυραν ξανά στην επιφάνεια τη συνέντευξη που είχε δώσει ο διεθνής εξτρέμ στην "El Pais".

Σε αυτή είχε αναφερθεί στα δύσκολα παιδικά χρόνια μέχρι την καταξίωσή του ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες που αγωνίζονται στον κόσμο. Ο 27χρονος είχε δηλώσει μεταξύ άλλων πως οι γονείς του "δεν καταλάβαιναν γιατί ήθελα να παίξω ποδόσφαιρο", ενώ έκανε αναφορά στο γεγονός ότι έπαιζε μπάλα ξυπόλυτος με τέρματα που διαμορφώνονταν με πέτρες.

Στη συνέντευξη είχε θυμηθεί τη φορά που με τους πρώην συμπαίκτες του στη Ζάλτσμπουργκ είχαν πάει σε ντίσκο για να γιορτάσουν την κατάκτηση τίτλου: "Ποτέ δεν διασκέδαζα έτσι μόνος. Ποτέ δεν μου είχε περάσει από το μυαλό. Αν θα έδινα σε κάτι τα πάντα, αυτό θα ήταν για να γίνω ποδοσφαιριστής".

Είχε όμως μιλήσει και για κάτι ακόμη που έχει το ενδιαφέρον του και το οποίο μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για πολλά παιδιά. Όταν κλήθηκε να σχολιάσει το αν παίζει play station, όπως κάνουν και πολλοί διάσημοι παίκτες, ο Μανέ είχε πει: "Δεν έχω παίξει ποτέ και δεν μου αρέσει κιόλας. Νομίζω ότι είναι κάτι που σου... κλέβει χρόνο κι εγώ δεν θέλω να χάνω το χρόνο μου χωρίς αντίκρισμα".

Αφού έκανε το όνειρό του πραγματικότητα ο κυνηγός της Λίβερπουλ, να γίνει δηλαδή επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, το 2018 έδωσε 230.000 ευρώ για να χτιστεί σχολείο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Bambali, στη νότια Σενεγάλη.