"Ζωντανή" για Ευρώπη

Η Μαρσέιγ νίκησε εκτός έδρας (1-3) την Γκινγκάμπ και παραμένει ζωντανή για την έξοδο στο Europa League. Ανέβηκε στην τέταρτη θέση και περιμένει απώλεια της Σεντ-Ετιέν στην έδρα της Ρεμς.

Με την Παρί Σεν-Ζερμέν πρωταθλήτρια - αναβάλλει διαρκώς τη στέψη της - τη Λιλ στους ομίλους του Champions League και την Λιόν φαβορί για την τρίτη θέση να διεκδικεί το ίδιο μέσω προκριματικών, μόνο το εισιτήριο του Europa League έχει μείνει ανοικτό στη Ligue 1.

Το διεκδικούν δύο ιστορικές γαλλικές ομάδες, η Μαρσέιγ με τη Σεντ-Ετιέν. Η ομάδα της Μασσαλίας πέρασε από την έδρα της Γκινγκάμπ, καθώς νίκησε την τοπική ομάδα (1-3) χάρη στα γκολ των Λουίζ Γκουστάβο, Οκάμπος και Ζερμέν.

Οι "phoceens" ανέβηκαν στην τέταρτη θέση και περιμένουν γκέλα της Σεντ-Ετιέν στην έδρα της Ρεμς. Το πλέον αισιόδοξο (ίσως υπερβολικό) σενάριο τους θέλει να ελπίζουν ακόμη και για Champions League (στο -5 από τη Λιόν, την οποία έχουν εντός έδρας), το πλέον απασιόδοξο να μένουν εκτός Ευρώπης.

Αντίθετα, η Γκινγκάμπ δεν δείχνει να προλαβαίνει τα μπαράζ και το πιο πιθανό βαθμολογικό σενάριο είναι να υποβιβαστεί απευθείας στη Ligue 2.

ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ: Κεγιάρ, Τραορέ, Εμποά-Εμποά, Σορμπόν, Ρεμπόσο, Ντιντό, Πίρι (46' Ενκγμπακοτό), Εντόνγκ, Μεργκέμ (75' Μεντί), Ρου, Τουράμ (87' Κοκό).

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Σακάι, Καμαρά, Τσάλετα-Τσαρ, Αμαβί, Σανσόν (84' Λοπέζ), Λουίζ Γκουστάβο, Παγέτ (71' Στρόοτμαν), Τοβέν (66' Ράντονιτς), Οκάμπος, Ζερμέν.