ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ για 8η σερί σεζόν η Γιουβέντους!

Η Γιουβέντους επιβλήθηκε 2-1 της Φιορεντίνα με ανατροπή και πανηγύρισε μπροστά στο κοινό της τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος, 8ου συνεχόμενου και 35ου συνολικά στην ιστορία της!

Από την κόλαση της Τετάρτης στον παράδεισο του Σαββάτου. Τρεις μόλις ημέρες μετά την οδυνηρή εντός έδρας ήττα με 2-1 από τον Άγιαξ που την άφησε εκτός ημιτελικών Champions League και έκανε κομμάτια το ευρωπαϊκό της όνειρο, η Γιουβέντους προσγειώθηκε στην ονειρεμένη για αυτήν ιταλική πραγματικότητα καθώς νίκησε 2-1 την Φιορεντίνα και πανηγύρισε τον τίτλο.

Ένας μόλις βαθμός ήταν αρκετός στους "μπιακονέρι" για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά το σκουντέτο πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε, ωστόσο οι παίκτες του Αλέγκρι πήραν τρεις και μάλιστα με ανατροπή, με αποτέλεσμα να πανηγυρίσουν με όμορφο τρόπο μπροστά στο κοινό τους το όγδοο σερί σκουντέτο και 35ο συνολικά στην ιστορία τους.

Οι "βιόλα", οι οποίοι σε λίγες ημέρες δίνουν το σημαντικότερο παιχνίδι τους μέσα στη σεζόν κόντρα στην Αταλάντα (δεύτερος ημιτελικός Coppa Italia, η ρεβάνς του 3-3 στην Φλωρεντία), προηγήθηκαν στο σκορ μόλις στο 6' με τον Μιλένκοβιτς και είχαν πολύ καλύτερη εικόνα από τους Τορινέζους, με τα δύο δοκάρια με τα σουτ του Κιέζα (34' 43') να συνιστούν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες τους για δεύτερο γκολ.

Αυτό όμως όχι μόνο δεν ήρθε αλλά πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς να έχουν καν προβάδισμα, με την Γιουβέντους να αποδεικνύεται κυνική και σε μία από τις λίγες καλές φάσεις της στο πρώτο μέρος να βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης στο 37', με τη γυριστή κεφαλιά του Σάντρο μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πιάνιτς.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσέσνι, Ζοάο Κανσέλο, Ρουγκάνι, Μπονούτσι, Αλέξ Σάντρο, Τζαν, Πιάνιτς (65' Μπεντανκούρ), Ματουιντί, Κουαδράδο (87' Ντε Σίλιο), Ρονάλντο, Μπερναρντέσκι (74' Κεν)

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Λαφόντ, Μιλένκοβιτς, Πετσέλα, Τσεκερίνι, Χάντσκο, Βερετούτ, Μπενάσι (73' Ζέρσον), Νταμπό, Κιέζα (66' Μουριέλ), Σιμεόνε, Μιραλάς (80' Φερνάντες)