«Έφυγε» με το... διπλό από την Γκλάντμπαχ η Λειψία

Η Γκλάντμπαχ είχε την κατοχή, αλλά η Λειψία είχε τις ευκαιρίες και τα γκολ και έτσι πήρε τη νίκη με 2-1 στην έδρα της Γκλάντμπαχ.

Η Λειψία πήρε άλλη μία νίκη και πλησίασε στους 5 βαθμούς από την δεύτερη Ντόρτμουντ, έστω και προσωρινά.  Η Λειψία μπήκε δυναμικά από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Μόλις στο 9ο λεπτό του αγώνα  ο Φόρσμπεργκ πήρε την μπάλα και σούταρε με πολύ καλές προϋποθέσεις, με το σουτ να ανακόπτεται από τους αμυντικούς της Γκλάντμπαχ.

Στο 12΄ η Λειψία απείλησε και πάλι. Συγκεκριμένα, ο Ζακάρια βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή της Γκλάντμπαχ, με το σουτ του να περνάει λίγο πάνω από το δοκάρι των γηπεδούχων. Ο επιθετικός βομβαρδισμός της Λειψίας συνεχίστηκε και ένα λεπτό αργότερα ο Πλέα έκανε μία πολύ καλή κούρσα, βρέθηκε σε απόσταση βολής, αλλά το σουτ του δεν ήταν καλό και έτσι χάθηκε η ευκαιρία. 

Το 1-0 για την Λειψία ήρθε στο 17΄με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χάλστενμπεργκ. Το σκορ αυτό παρέμεινε για το πρώτο ημίχρονο του αγώνα. 

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Γκλαντμπαχ είχε ναι μεν την κατοχή αλλά οι ευκαιρίες και τα γκολ ανήκαν στην Λειψία.  Στο 53ο λεπτό του αγώνα ο Χάλστενμπεργκ πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του, μετά από ομαδική προσπάθεια και πανέμορφο σουτ του ποδοσφαιριστή της Λειψίας.

Η Γκλάντμπαχ από την άλλη μείωσε σε 1-2 στο 61΄ με πανέμορφο τέρμα του  Πλέα. Στο 84ο λεπτό του αγώνα από την άλλη η Γκλάντμπαχ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, με το σουτ του Χέρμαν να περνάει δίπλα από το δοκάρι.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε την Λειψία νικήτρια με σκορ 1-2 μέσα στην έδρα της Γκλάντμπαχ.