Αυτοκτονία... για Άρσεναλ (βίντεο)

Τεράστια εκτός έδρας νίκη σημείωσε η Πάλας που επικράτησε με 3-2 της Άρσεναλ και άφησε την ομάδα του Ουνάι Έμερι στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος. 

Η Πάλας πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό όταν άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό. Ο Μπεντέκε κέρδισε το φάουλ από τον Μαυροπάνο (που δέχτηκε κίτρινη κάρτα) έξω από την περιοχή σε πλάγια θέση. Ο Βέλγος επιθεικός μετά από εκτέλεση του Λούκα Μιλιβόγεβιτς πήρε την κεφαλιά πέτυχε το γκολ. Αυτό ήταν το πρώτο του γκολ μετά από έναν χρόνο και τον Απρίλιο του 2018 όπου είχε σκοράρει κόντρα στη Λέστερ. Στο 29ο λεπτό ο Μουστάφι έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά αστόχησε.

Το υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς τρομερές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Ο Κουαγατέ στις καθυστερήσεις του αγώνα έχασε δύο σερί ευκαιρίες να κάνει το 0-2 για την ομάδα του. Στο 45ο λεπτό απέκρουσε με ευκολία ο Λένο, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ έκανε μια σπουδαία επέμβαση.

Η Άρσεναλ έφερε το ματς στα ίσα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι στο 48ο λεπτό έβγαλε ωραία επίθεση από αριστερά με τον Λακαζέτ να πασάρει τον Οζίλ. Ο Γερμανός δε δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1. Η Πάλας όμως βρήκε και πάλι το γκολ με τον Ζαχά στο 62ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ πίσω από τη μεσαία γραμμή ο παίκτης των φιλοξενούμενων δεν παράτησε τη φάση και έκανε το 1-2 μέσα στο Emirates ενώ έξι λεπτά αργότερα ο ΜακΆρθουρ μετά από εκτέλεση κόρνερ έκανε το 1-3 για την Πάλας.

Στο 78ο λεπτό ο Ομπαμεγιάνγκ με εκπληκτικό τελείωμα μείωσε για την Άρσεναλ (2-3) δίνοντας χαρακτήρα θρίλερ στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με την Πάλας να παίρνει ένα σημαντικό τρίποντο.

Αρσεναλ (Ουνάι Εμερι): Λένο, Μουστάφι, Μαυροπάνος (46' Ιβόμπι), Κοσιελνί, Τζένκινσον (46' Μέιτλαντ-Νάιλς), Γκεντουζί, Κολάσινατς, Ελνένι (68' Τορέιρα), Οζίλ, Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ

Κρίσταλ Πάλας (Ρόι Χόντσον): Γκουαΐτα, Νταν, Κέλι, Γουόρντ, Γουάν-Μπισάκα, ΜακΑρθουρ, Κουγιατέ, Μιλιβόγιεβιτς, Μέγιερ (80' Τάουνσεντ), Ζαχά, Μπεντέκε (78' Αγιού).