Γκουαρδιόλα: "Το Ολντ Τράφορντ δεν μας φοβίζει πια"

Λίγο πριν από τη μάχη στο Ολντ Τράφορντ που αναμένεται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη μάχη του τίτλου, ο Πεπ Γκουαρδιόλα τόνισε πως οι παίκτες του δεν έχουν πλέον φόβο όταν αγωνίζονται στην έδρα της Γιουνάιτεντ.

Πριν από μερικά χρόνια, όταν η Μάντσεστερ Σίτι άρχισε σιγά σιγά να έχει τις πρώτες τις επιτυχίες μετά από αρκετές στείρες δεκαετίες, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον της έδωσε το χαρακτηριστισμό "noisy neighbours" (θορυβώδεις γείτονες) θέλοντας να αποδώσει με έναν γλαφυρό τρόπο τι σήμαιναν οι γαλάζιοι της πόλης για την κραταιά Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τώρα όμως, με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να κοντεύει να κλείσει έξι χρόνια μακριά από τον πάγκο της Γιουνάιτεντ, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί.

Οι "κόκκινοι διάβολοι" είναι μεν η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Αγγλία, όμως από το 2013 και έπειτα έχει κολλήσει στον αριθμό "20", με την Σίτι από την πλευρά της να έχει πάρει τρία πρωταθλήματα μέσα στη δεκαετία (2012, 2014, 2018) και να φλερτάρει ασύστολα με το τέταρτο.

Επιπλέον, έχει χάσει μόνο μία φορά στο "Ολντ Τράφορντ" για το πρωτάθλημα από το 2011 και μετά ενώ ο Πεπ Γκουαρδιόλα έφυγε νικητής στις δύο επισκέψεις του στο άνδρο της Γιουνάιτεντ τις ισάριθμες προηγούμενες σεζόν που ήταν στον πάγκο των "πολιτών".

Αυτά ακριβώς τα στοιχεία έχουν κάνει τους ανθρώπους της Σίτι να πιστεύουν πολύ στη νίκη το βράδυ της Τετάρτης απέναντι στην Γιουνάιτεντ (η οποία μετράει έξι ήττες στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις), με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να δηλώνει στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης πως ο φόβος δεν υπάρχει στο μυαλό των παικτών όταν παίζουν στο Ολντ Τράφορντ.

Ο σύλλογος έχει μεγαλώσει πάρα πολύ αυτή τη δεκαετία και δεν μας φοβίζει καθόλου το γεγονός ότι θα παίξουμε εκεί. Ίσως πριν να ήταν δυσκολότερα τα πράγματα.

Οι παίκτες που είχε η Μάντσεστερ Σίτι την τελευταία δεκετία, έχουν κάνει αυτό το παιχνίδι να μοιάζει περισσότερο ισορροπημένο σε σύγκριση με το παρελθόν.

Στις τρεις σεζόν που είμαι εδώ τα έχουμε πάει καλύτερα από αυτούς, όμως εκείνο που μετράει είναι ο τίτλος και όχι η νίκη επί της Γιουνάιτεντ.

Δεν κάνω θεωρίες με αυτά που έχουν συμβεί στο παρελθόν για να δω τι θα συμβεί στο μέλλον. Το κάθε ματς είναι εντελώς διαφορετικό", τόνισε ο Καταλανός τεχνικός.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην κάνει αναφορά και στη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ μετά από τις έξι ήττες που μετράει στα οκτώ τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, με τον Γκουαρδιόλα να συμπαραστέκεται στο συνάδελφό του.

"Όλοι θέλουν χρόνο. Είμαι κοντά στον Σόλσκιερ, καταλαβαίνω ακριβώς τη θέση του γιατί εμείς οι προπονητές αισθανόμαστε μόνοι.

Συμβαίνει σε όλους τους τεχνικούς σε κάθε μέρος του κόσμου, αυτή είναι η πραγματικότητα. Τον καταλαβαίνω και τον στηρίζω".