Γκουαρδιόλα: "Είπα στους παίκτες μου να μην δουν τηλεόραση μετά το ματς"

Ο προπονητής της Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, παραδέχθηκε ότι το πρωτάθλημα είναι στα χέρια της ομάδας του μετά τη νίκη (0-2) επί της Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, συνέστησε όμως στους παίκτες του να σταματήσουν τους πανηγυρισμούς. Η αναγνώριση του Καταλανού στη Λίβερπουλ.

H Σίτι νίκησε εκτός έδρας (0-2) τη Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, προσπέρασε τη Λίβερπουλ και βρίσκεται στην πρώτη θέση της Premier League!

Ο τεχνικός των πολιτών, Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έκρυψε την ικανοποίησή του μετά τη λήξη του ματς στο "Ολντ Τράφορντ", συνέστησε όμως στους παίκτες του να σταματήσουν τους πανηγυρισμούς γιατί ακολουθεί το ματς με την Μπέρνλι.

"Είπα στους παίκτες μου: Μην διαβάσετε εφημερίδες την Πέμπτη, μην δείτε τηλεόραση. Απλά ξεκουραστείτε, κοιμηθείτε αρκετά και σκεφτείτε το ματς με την Μπέρνλι. Δεν νομίζω ότι η Λίβερπουλ θα χάσει βαθμούς, αλλά είναι στα χέρια μας. Νικήσαμε τα τελευταία έντεκα ματς. Είναι απίστευτο αυτό που έχουν κάνει αυτοί οι παίκτες, αλλά μας έχει μείνει μια δουλειά να κάνουμε ακόμη.

Μπορεί να διασκεδάσουμε απόψε, αλλά αύριο θα 'χει τελειώσει. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Ξέρω τι λέει ο κόσμος για εμάς, αλλά πρέπει να πάμε στο Μπέρνλι και οι δύο προηγούμενες σεζόν μου εκεί ήταν ιδιαίτερες σκληρές. Εάν νικήσουμε τα τρία τελευταία ματς, θα πάρουμε το πρωτάθλημα", υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Λίβερπουλ:

"Και οι δύο ομάδες αξίζουν τον τίτλο, μόνο μία θα τον πάρει. Η ομάδα που θα τον χάσει, θα έχει κάνει τα πάντα".

Μετά από 35 ματς η Σίτι έχει 89 βαθμούς, ενώ η Λίβερπουλ 88. Τα ματς που απομένουν για τους πολίτες είναι Μπέρνλι (Ε), Λέστερ (Μ), Μπράιτον (Ε) ενώ για τους κόκκινους, Χάντερσφιλντ (Μ), Νιούκαστλ (Ε),Γουλβς (Μ),  με Μ τα εντός έδρας, με Ε τα εκτός έδρας.