Οργή για τους οπαδούς της Λάτσιο και της Ίντερ που τίμησαν τον Μουσολίνι

Συζητήσεις, αντιπαραθέσεις και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η απόφαση ακροδεξιών φιλάθλων της Λάτσιο, μαζί με οπαδούς της Ιντερ, χθες, πριν τον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου με τη Μίλαν, να τιμήσουν στο Μιλάνο τον Μπενίτο Μουσολίνι.

«Τιμή τον Μπενίτο Μουσολίνι», έγραφε το μεγάλο πανό που κρατούσαν στην Piazzale Loreto, όπου ο Μουσολίνι κρεμάστηκε από τους παρτιζάνους αφού ανακαλύφθηκε, και πυροβολήθηκε κοντά στο Κόμο.

Το πανό έφερε επίσης την υπογραφή των Irreducibles, μιας από τις ακροδεξιές ομάδες της Λάτσιο. Η Piazzale Loreto είναι ένας από τους συμβολικούς χώρους της αντίστασης του Μιλάνου. 

Aκόμη και ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, χαρακτήρισε αυτούς που προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση ηλίθιους.

«Δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή σε οποιαδήποτε φυσική και λεκτική βία. Ευχαριστώ την Αστυνομία που παρακολουθεί την κατάσταση προσεκτικά. Το ποδόσφαιρο πρέπει για ακόμη μια φορά να αποτελέσει αφορμή για χαρές και ανταγωνισμό, όχι για μάχες. Έδωσα συγχαρητήρια στους αστυνομικούς που κατάφεραν να αναγνωρίσουν τους 14 ηλίθιους, οι οποίοι αντί να έχουν ως στόχο την παρακολούθηση ποδοσφαιρικού αγώνα, γύριζαν το Μιλάνο με στόχο να προκαλέσουν αναστάτωση».