Γκουαρντιόλα, ο άρχοντας των δαχτυλιδιών!

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έφτασε τα 8 πρωταθλήματα στις 10 σεζόν που είναι προπονητής και συνάμα έγινε ο πρώτος τεχνικός στην ιστορία του ποδοσφαίρου που κάνει back to back σε Ισπανία, Γερμανία και Αγγλία!

Όπου κι αν πάει αφήνει την σφραγίδα του. Η Μάντσεστερ Σίτι ενδεχομένως να είναι το τελειότερο δημιούργημα του Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος στις δύο τελευταίες σεζόν άγγιξε την τελειότητα με τους «πολίτες».

Ο Καταλανός τεχνικός κατέκτησε το 8 πρωτάθλημα στην καριέρα του, κάτι απίστευτο αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει κοουτσάρει μόλις 10 σεζόν!

Ο Γκουαρντιόλα έγινε μόλις ο τρίτος μάνατζερ στην Αγγλία που κάνει back to back στους τίτλους στην ιστορία της Premier League μετά τους Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Ζοσέ Μουρίνιο, αλλά το πιο σπάνιο.

Έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου που κατακτά back to back πρωταθλήματα σε τρία από τα τοπ-5 πρωταθλήματα της Ευρώπης, αφού το έχει πετύχει πλέον σε Ισπανία, Γερμανία και Αγγλία!