Σώθηκε... η Θέλτα-Υποβιβασμός για Χιρόνα

Η Χιρόνα αναζητούσε θαύμα, δεν μπόρεσε να παλέψει γι αυτό (ήττα 2-1 από την Αλαβές) και η Θέλτα με κορυφαίο τον Ασπας (2-2 με τη Ράγιο) έμεινε στη LaLiga!  

Ηθελε έναν βαθμό να είναι σίγουρη για την παραμονή της στη LaLiga, ωστόσο πριν το τελευταίο σφύριγμα ήξερε πως έμεινε στα σαλόνια. Η ήττα της Χιρόνα ήταν αρκετή για να κλείσει θετικά μια αγχωτική χρονιά. Η ομάδα του Βίγκο πάντως κατάφερε να αποσπάσει εντός έδρας ισοπαλία 2-2 από τη Ράγιο, με τον Ασπας να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση. Ο Ισπανός έφτασε τα 20 γκολ στη σεζόν και μπροστά του ήταν μόνο οι Μέσι, Μπενζεμά, Σουάρες. Η καταδικασμένη σε υποβιβασμό Ράγιο προηγήθηκε με τον Εμπάρμπα στο 29' με πέναλτι, ενώ ο Μεδράν στο 71' πέτυχε το 2-0. Ο Ασπας το πήρε πάνω του, μείωσε στο 82' από την άσπρη βούλα και στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το 2-2.

Η Χιρόνα δεν πίστεψε ποτέ στο θαύμα της παραμονής και με τρεις διαδοχικές ήττες στο φινάλε του πρωταθλήματος υποβιβάστηκε. Οι Καταλανοί στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν ηττήθηκαν 2-1 από την Αλαβές εκτός έδρας και φυσικά δεν... πάλεψαν ούτε για τις λίγες πιθανότητες που είχαν απομείνει. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Γουακάσο στο 40' και στο 83' σφράγισαν το τρίποντο με τον Καλέρι, Ο Πορτού στο 86' απλά μείωσε για τη Χιρόνα σε 2-1.

Με νίκη αποχαιρέτησε την Primera η Ουέσκα, η οποία επικράτησε 2-1 εντός έδρας της Λεγανιές. Τρίποντο γοήτρου, μιας και στην τελευταία θέση άφησε τη Ράγιο. Οι φιλοξενούμενοι - δεν αγωνίστηκε ο Σιόβας- άνοιξαν το σκορ στο 39' με αυτογκόλ του Μαντοβάνι, ωστόσο ο ίδιος παίκτης πήρε την... εκδίκησή του. Ο Αργεντίνος αμυντικός με δυο γκολ στο 55' και στο 83' διαμόρφωσε το 2-1.