Στο Champions League η Λιλ

Η Λιλ εξασφάλισε την παρουσία της στους ομίλους του Champions League, ενώ η Μονακό πέτυχε μεγάλη νίκη παραμονής επί της Αμιάν.

Η Λιλ ήθελε μόλις μία νίκη για να εξασφαλίσει τη 2η θέση και την παρουσία της στους ομίλους του Champions League και την πέτυχε με εμφατικό τρόπο. Οι λιλουά δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Ανζέ, τη διέλυσαν με 5-0 και ολοκλήρωσαν την εντυπωσιακή τους σεζόν με μία θέση στα... αστέρια.

Την ίδια ώρα η Λυών κέρδισε με 4-0 την Καέν, αλλά θα αρκεστεί στην 3η θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Οι καενέ βρίσκονται στη θέση που οδηγεί στα μπαράζ για την παραμονή στο -2 από την Αμιέν και στο -3 από την Μονακό. Οι Μονεγάσκοι ήταν οι μεγάλοι νικητές στο ντέρμπι της ουράς με 2-0 επί της Αμιέν, έχοντας και καλύτερη διαφορά τερμάτων στο +7 από την Καέν. Θα πρέπει να γίνουν τρομερά πράγματα στο τέλος για να κινδυνεύσει ξανά η ομάδα του Ζαρντίμ.

Στην Ευρώπη θα παίξει και η Σεντ Ετιέν, που επιβλήθηκε με 3-0 της Νις για να τερματίσει στην 4η θέση, με την Παρί να ρίχνει αδιάφορη 4άρα στην Ντιζόν και την Μαρσέιγ να κερδίσει με 5-2 την Τουλούζ, αλλά φυσικά και πάλι να μένει εκτός Ευρώπης. Τέλος, η Ρεμς κέρδισε με 1-0 την Μπορντό, που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, η υποβιβασμένη Γκινγκάμπ έμεινε στο 2-2 με τη Νιμ, ενώ η Ρεν κέρδισε με 2-0 την Στρασμπούρ και η Μονπελιέ έμεινε στο 1-1 με τη Ναντ.

Τα αποτελέσματα

Μπορντό – Ρεμς 0-1
Γκινγκάμπ – Νιμ 2-2
Λιλ – Ανζέ 5-0
Λυών – Καέν 4-0
Μονακό – Αμιέν 2-0
Μονπελιέ – Ναντ 1-1
Παρί – Ντιζόν 4-0
Σεντ Ετιέν – Νις 3-0
Στρασμπούρ – Ρεν 0-2
Τουλούζ – Μαρσέιγ 2-5