Πώς "έκλεψε" τον Ζοάο Φέλιξ από τη Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε καταθέσει μέχρι το βράδυ της Κυριακής τη μεγαλύτερη προσφορά στην Μπενφίκα για τον Ζοάο Φέλιξ. Η Ατλέτικο, όμως, έκανε την κίνηση-ματ, κατέβαλε τη ρήτρα τη Δευτέρα κι έκανε δικό της τον 19χρονο Πορτογάλο.

Ο 19χρονος Πορτογάλος επιθετικός, Ζοάο Φέλιξ, θα είναι κι επίσημα εντός της Τρίτης (18/6) παίκτης της Ατλέτικο. Η ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας έκλεισε τη Δευτέρα (17/6) τη μεταγραφή, καθώς ο ποδοσφαιριστής βρέθηκε στη Μαδρίτη μαζί με τον ατζέντη του, Ζόρζε Μέντες.

Κι όμως, οι κολτσονέρος δεν ήταν το φαβορί για τον Ίβηρα μέχρι και την Κυριακή (16/6). Τον πρώτο λόγο είχε η Μάντσεστερ Σίτι. Οι πολίτες είχαν καταθέσει τη μεγαλύτερη πρόταση στους αετούς. Δεν κάλυπταν, ωστόσο, το ποσό της ρήτρας (120.000.000).

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας προσέφερε το ποσό των 100.000.000 ευρώ στους Λουζιτανούς. Μάλιστα, άφηνε γι' ακόμη μία σεζόν ως δανεικό τον παίκτη στην πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, ενώ κάλυπτε και σημαντικό μέρος των απολαβών του.

Η Μπενφίκα έδειχνε διατεθειμένη σύμφωνα με την O Jogo να δώσει τη συγκατάθεσή της για την ολοκλήρωση του deal, καθώς δεν πίστευε ότι θα υπήρχε ομάδα που θα προσέφερε περισσότερα χρήματα.

Τη Δευτέρα, ωστόσο, η Ατλέτικο έδρασε αστραπιαία. Ενημέρωσε μέσω του Ζόρζε Μέντες ότι καλύπτει ολόκληρο το ποσό της ρήτρας (120.000.000 ευρώ) και ο Ζοάο Φέλιξ πέταξε από τη Λισαβόνα στη Μαδρίτη μαζί με τον πανίσχυρο συμπατριώτη ατζέντη του, Ζόρζε Μέντες.

Πέρασε από ιατρικές εξετάσεις - η διάψευση της Μπενφίκα είχε περισσότερο αποδέκτη τον ατζέντη του παίκτη και την προμήθεια που θα λάβει - και από την Τρίτη θα φορά τη ροχιμπλάνκα φανέλα.

O Ζοάο Φέλιξ καθίσταται η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Ατλέτικο. Το ποσό που δαπανάται καταρρίπτει το ρεκόρ του προηγούμενου καλοκαιριού (2018), όταν δόθηκαν 72.000.000 ευρώ για την απόκτηση του 70% των δικαιωμάτων του 23χρονου Γάλλου διεθνή μέσου, Τομά Λεμάρ, από τη Μονακό.