«Τα δάκρυα τελείωσαν, τώρα ήρθε η ώρα να πολεμήσω»!

Με ένα τρομερό γράμμα προς τον κόσμο, μέσω της Gazzetta dello Sport, ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς ευχαρίστησε άπαντες που του εξέφρασαν τη στήριξή τους στη δύσκολη μάχη με τη λευχαιμία και ανέφερε πως «ξέρω ότι δεν είμαι μόνος, τώρα ήρθε η ώρα να πολεμήσω».  

Ο Σέρβος κόουτς της Μπολόνια έμαθε πως πάσχει από λευχαιμία και το γνωστοποίησε μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, σοκάροντας τον ποδοσφαιρικό κόσμο κι όχι μόνο...

Από την πρώτη στιγμή οπαδοί των ομάδων από τις οποίες πέρασε αλλά και υποστηρικτές αντίπαλων συλλόγων, στάθηκαν στο πλευρό του. Του έστειλαν μηνύματα στήριξης, μια ευχή για να τα καταφέρει και έδειξαν πως η ανθρωπιά πάντοτε θα κερδίζει.

Αναλυτικά το συγκινητικό γράμμα του Μιχαΐλοβιτς στον κόσμο:

«Υπάρχουν στιγμές στη ζωή που βρίσκεσαι αντιμέτωπος με κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο να νικήσεις, ή αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα που είναι περίπλοκο να λυθεί.

Εγώ βιώνω μια τέτοια στιγμή, όμως, είμαι τυχερός γιατί ξέρω πως δεν είμαι μόνος μου. Ανακάλυψα ότι έχω τρομερή στήριξη.

Τις τελευταίες μέρες, με έχει συνεπάρει ένα κύμα στήριξη, ενότητας και θετικής ενέργειας που μου έδωσε τρομερή ώθηση και σιγουριά για να νικήσω τη λευχαιμία.

Έχω δεχθεί χιλιάδες μηνύματα. Σας εγγυώμαι ότι τα διάβασα όλα, ένα προς ένα. Όλα μου άγγιξαν την καρδιά.

Υπήρξαν πολύ δύσκολες μέρες και απολογούμαι αν δεν πρόλαβα να σας ευχαριστήσω και να απαντήσω στα μηνύματα. Το κάνω τώρα μέσω της Gazzetta dello Sport που μου παραχώρησε ένα κομμάτι σελίδας στην εφημερίδα.

Σας ευχαριστώ για τη στήριξη. Όλους εσάς τους προέδρους των ομάδων τις οποίες προπόνησα ή ακόμα κι αν δεν βρέθηκα ποτέ εκεί αλλά μου δείξατε σεβασμό.

Ευχαριστώ πρώην συμπαίκτες και αντιπάλους από τα χρόνια της ποδοσφαιρικής μου καριέρας. Τους παίκτες μου που προπονούσα μέχρι τώρα. Ακόμα κι αυτούς που δεν έχω καταφέρει να προπονήσω ακόμα στην καριέρα μου, αλλά μου έστειλαν μήνυμα και είπαν “Πάμε κόουτς, Forza Mister”.

Ευχαριστώ τους οπαδούς των ομάδων στις οποίες δούλεψα, αλλά κι εκείνους των αντιπάλων μας. Πολλοί από αυτούς μου άσκησαν έντονη κριτική, όμως τώρα το μοναδικό που είχαν να πουν ήταν να μην τα παρατήσω.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου, αλλά επίσης και τους ανθρώπους της πολιτικής σκηνής και του καλλιτέχνες που μου έδειξαν ότι βρίσκονται στο πλευρό μου.

Επίσης, ευχαριστώ και τους φίλους ζωής που έχω κάνει σε αρκετές πόλεις, κατά τη διάρκεια της καριέρας μου.

Ευχαριστώ και όλο τον κόσμο, τον ανώνυμο κόσμο. Όλοι όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν ότι κρίνω τους ανθρώπους από αυτό που είναι και όχι από αυτό που φαίνονται. Από τα μηνύματα που έλαβα από την Κυβέρνηση, μέχρι και από ένα μικρό παιδί που απλά μου χαμογέλασε, όλα είναι εξίσου σημαντικά.

Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ. Με συγκινείται. Έχουν στερέψει τα δάκρυα, τώρα είμαι έτοιμος να πολεμήσω. Θα τα πούμε σύντομα...

Σίνισα Μιχαΐλοβιτς».