Θετική εξέλιξη για... ΛΑΪΦΗ

Απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ η Σταντάρ Λιέγης του Κωνσταντίνου Λαϊφη, αφού η UEFA απέκλεισε τη Μαλίν λόγω των στημένων αγώνων.

Το sdna γράφει...

"Μεγάλη ανατροπή έφερε στα δεδομένα του βελγικού ποδοσφαίρου, αναφορικά με την Ευρώπη, η απόφαση της UEFA, η οποία απέκλεισε από το Europa League τη Μαλίν λόγω των στημένων αγώνων στο πρωτάθλημα.

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία επιβεβαίωσε την απόφαση του... βελγικού ΑΣΕΑΔ, το οποίο μπορεί να συμφώνησε στην πρωτόδικη απόφαση του να αγωνιστεί η ομάδα στο πρωτάθλημα κανονικά, αλλά επιπλέον επέβαλε τον αποκλεισμό της από το Κύπελλο και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η φλαμανδική ομάδα, άλλωστε, είχε κερδίσει τη θέση της στους ομίλους του Europa League μέσω της κατάκτησης του Κυπέλλου, αλλά η υπόθεση των στημένων αγώνων, με την εμπλοκή παραγόντων της και κύριο ζήτημα τον επίμαχο αγώνα με την Μπέβερεν, της στοιχίζουν το όνειρο. Οι πρώην παράγοντες της Μαλίν, παράλληλα, έχουν τιμωρηθεί με ποινές από 7 έως και 10 χρόνια απαγόρευσης για ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.

Η εξέλιξη αυτή, λοιπόν, φέρνει... τούμπα την κατάσταση στο βελγικό ποδόσφαιρο, με τη Σταντάρ Λιέγης, που κατετάγη 3η στο πρωτάθλημα, να παίρνει τη θέση της στους ομίλους του Europa League αντί της Μαλίν. Στον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης θα παίξει η Άντβερπ, ενώ η Γάνδη μπαίνει... από το παράθυρο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού θα πάρει το εισιτήριο που έχασε η Μαλίν και θα παίξει στο 2ο προκριματικό γύρο του Europa League".