Τον 9ο σταθμό στης καριέρας του φαίνεται πως αναζητάει ο Ροναλντίνιο. Ο 35χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός μετά από δυόμιση μήνες στη Φλουμινένσε έλυσε την συνεργασία του με τον σύλλογο της πατρίδας του.
Ο Ροναλντινιο που έχει αγωνιστεί σε Γκρέμιο, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Φλαμένκο, Ατλέτικο Μινέιρο και Κερετάρο, είχε υπογράψει συμβόλαιο με την Φλουμινένσε από τον Ιούλιο μέχρι και τον Δεκέμβριο, ωστόσο μετά από 9 παιχνίδια που πρόλαβε να παίξει αποχαιρέτησε.
Στην ανακοίνωση της Φουμινένσε δεν αναφέρονται οι λόγοι της λύσης της συνεργασίας των δυο πλευρών αλλά γίνεται λόγος για επαγγελματισμό και σεβασμό από τον παίκτη και τον μάνατζερ του και για μελλοντική συνεργασία με τον Βραζιλιάνο σταρ τον οποίο και ευχαριστεί.
Από την πλευρά του και ο Βραζιλιάνος σταρ, ο οποίος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους και απουσίαζε από την τελευταία προπόνηση της ομάδας, με ποσταρισμά του στο twitter εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τον σεβασμό του γι’ αυτό τον μεγάλο σύλλογο με τον οποίο συνεργάστηκε.