Σε εκδήλωση για την κλήρωση της επόμενης διοργάνωσης, αλλά και του Κόπα Λιμπερταδόρες, η Σαπεκοένσε παρέλαβε το τρόπαιο του Κόπα Σουνταμερικάνα, το οποίο και της απονεμήθηκε έπειτα από σχετική επιθυμία και της Ατλέτικο Νασιονάλ.
Η «Σάπε» δεν έπαιξε ποτέ τα δύο πιο σημαντικά παιχνίδια της ιστορίας της, αφού καθ' οδόν για την Κολομβία ενόψει του πρώτου τελικού με την Ατλέτικο Νασιονάλ, σημειώθηκε η τεράστια αεροπορική τραγωδία που συγκλόνισε τον ποδοσφαιρικό κόσμο, στα τέλη Νοεμβρίου.
Ο σύλλογος ξεκληρίστηκε, με μόλις τρεις ποδοσφαιριστές να βγαίνουν ζωντανοί από το δυστύχημα και η Σαπεκοένσε έγινε αποδέκτης τρομερής στήριξης, με την Ατλέτικο Νασιονάλ να τονίζει πως θα ήταν σωστό να δοθεί στην άτυχη ομάδα το τρόπαιο.
Έτσι, το βράδυ της Τετάρτης, στην κλήρωση της Τετάρτης για τα τουρνουά της επόμενης σεζόν, ο νέος πρόεδρος της Σαπεκοένσε, Πλίνιο Νταβίντ ντε Νες Φίλιο, παρέλαβε το τρόπαιο σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα.