Κιελίνι: «Διαβάστε γιατί υπάρχει ζωή και μετά το ποδόσφαιρο»! (βίντεο)

Με πτυχίο στα Οικονομικά αλλά και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και με επιλογές για να συνεχίσει τη ζωή του όταν αυτή δεν θα του επιτρέπει να βρίσκεται στο γήπεδο ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο Τζόρτζιο Κιελίνι προειδοποιεί τους συναδέλφους του για τη στιγμή που το σώμα τους δεν θα μπορεί ν' ανταποκριθεί στο άθλημα, αλλά θα έχουν μπροστά τους μέλλον για να κάνουν άλλα πράγματα...

Ο Ιταλός αμυντικός, ανέφερε πως θέλει να παραμείνει στο χώρο του ποδοσφαίρου όταν φτάσει η στιγμή που θα πρέπει να βγάλει πλέον οριστικά τα παπούτσια του και να σταματήσει να βρίσκεται στο γρασίδι, ωστόσο, θα ήθελε κάποιο διοικητικό πόστο που να έχει να κάνει με γραφείο κι όχι ν' ασχοληθεί με την προπονητική.

«Ως ποδοσφαιριστές, η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε υποχρεώσεις στο μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας. Ο καθένας μπορεί να βρει χρόνο να διαβάσει. Δεν χρειάζεται να παραμελήσει το ποδόσφαιρο ή να σβήσει το πάθος του για τη μπάλα. 

Οφείλουμε όλοι να ενθαρρύνουμε τους ποδοσφαιριστές να διαβάσουν και να πάρουν κάποιο πτυχίο γιατί η ζωή είναι μεγάλη και μετά το ποδόσφαιρο. Μπορεί να φτάσεις στα 35, να χρειάζεται ν' αποσυρθείς από το άθλημα και να μην γνωρίζεις τι να κάνεις με τη ζωή σου.

Πρέπει να σκέφτεσαι και το μέλλον γιατί όταν είσαι 20-25 ετών θεωρείς ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα στο ποδόσφαιρο, αλλά λίγο – πολύ στα 35 έχει τελειώσει η καριέρα σου και θα πρέπει να κάνεις κάτι άλλο. Έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου, δεν θα αρκεί μόνο το ποδόσφαιρο. Εγώ προσωπικά θα ήθελα μια... δουλειά γραφείο στο χώρο, όχι προπονητική. Θα ήθελα να παραμείνω στο ποδόσφαιρο και μετά την καριέρα μου στο γήπεδο. Πρέπει όμως να συνεχίσω να μαθαίνω και να διαβάζω κι όχι να θεωρώ ότι επειδή έπαιξα 15 χρόνια στη Γιουβέντους και την εθνική ομάδα ότι ξέρω τα πάντα.
Πολλοί ποδοσφαιριστές όταν τελείωσαν την καριέρα τους αντιμετώπισαν συμπτώματα κατάθλιψης και άλλοι είχαν οικονομικά προβλήματα γιατί δεν είχαν ασχοληθεί με τίποτα άλλο πέρα από το άθλημα. Δεν είχαν διαβάσει, δεν είχαν σκεφτεί τι θα κάνουν στη ζωή τους...» ανέφερε ο Τζόρτζιο Κιελίνι...