Οι σφοδρές βροχοπτώσεις απειλούν το Μπόκα - Ρίβερ!

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που χτύπησαν ξαφνικά το Μπουένος Αϊρες έθεσαν εν αμφιβόλω την διεξαγωγή του μεγάλου ντέρμπι ανάμεσα σε Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερε Πλέιτ για τον πρώτο τελικό του Copa Libertadores.

Και ξαφνικά στο Μπουένος Αϊρες άνοιξαν οι ουρανοί και δεν λένε να κλείσουν. Μέσα σε δύο ώρες περίπου 40mm νερού έπεσαν στην πρωτεύουσα της Αργεντινής και απειλούν την διεξαγωγή του πρώτου τελικού για το Copa Libertadores  ανάμεσα στην Μπόκα Τζούνιορς και την Ρίβερ Πλέιτ.

Στο «Μπομπονέρα» ήδη σχηματίστηκαν οι πρώτες «λιμνούλες», ωστόσο ακόμα δεν τίθεται θέμα αναβολής του super clasico: «Το γήπεδο θα είναι βαρύ, αλλά πιστεύω ότι ο αγωνιστικός χώρος θα είναι σε άψογη κατάσταση. Το νερό μπορεί να φύγει πολύ γρήγορα, όμως οι παίκτες δεν θα κάνουν προθέρμανση στον αγωνιστικό χώρο για να μην τον επιβαρύνουν», ήταν τα λόγια του Φερνάντο Χάουρεγι, ο οποίος είναι διευθυντής του γηπέδου.

«Όλα θα πάνε όπως έχει προγραμματιστεί. Ήταν μία σφοδρή βροχή, όμως το ματς δεν θα αναβληθεί, θα γίνουν όλα όπως πρέπει», πρόσθεσε ο υπεύθυνος οργανώσεων της Conmebol Φρεντ Ναντές.

Οι μετεωρολογικές προβλέπεις αναφέρουν ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα γίνουν πιο ήπια τις επόμενες ώρες και το μεγάλο ντέρμπι που θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση (22:00) από το Open TV θα διεξαχθεί κανονικά δίχως προβλήματα.