Κιελίνι: «Την εθνική ομάδα δεν μπορείς να την αρνηθείς»

Ο Τζιόρτζιο Κιελίνι θα συμπληρώσει 100 συμμετοχές το Σάββατο με τη φανέλα της Εθνικής Ιταλίας και δήλωσε ότι όσο καλείται από τον προπονητή θα συνεχίσει να δίνει το παρόν.

Τις 100 συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής Ιταλίας θα συμπληρώσει το Σάββατο στο παιχνίδι κόντρα στην Πορτογαλία για το Nations League, ο Τζιόρτζιο Κιελίνι. Ο αρχηγός της Γιουβέντους και των «ατζούρι» μίλησε γι' αυτό το επίτευγμα στο Sky Sports.

«Στις 17 Νοεμβρίου του 2004 έκανα το ντεμπούτο μου με την Εθνική Ιταλίας και αν όλα πάνε καλά στις 17 Νοεμβρίου του 2018 θα φτάσω το επίτευγμα των 100 παιχνιδιών. Είναι κάτι που ξεπερνά τα όνειρα, που είχα σαν παιδί. Η μπλε φανέλα είναι ιδιαίτερη, γιατί εκπροσωπείς την εθνική ομάδα. Ακόμη και τα πιο σημαντικά παιχνίδια συλλόγων, δεν φτάνουν την ένταση των διεθνών παιχνιδιών».

Όσον αφορά το μέλλον του με την Εθνική Ιταλίας, σημείωσε: «το μέλλον; σε αυτήν την ηλικία δεν μπορώ να κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια. Ζω με τον ενθουσιασμό ενός πρωτάρη, κλήση μετά από κλήση. Μετά το Ιταλία – Σουηδία (στα μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο) σκέφτηκα καλά και κατέληξα ότι η εθνική ομάδα είναι κάτι, που δεν μπορείς να αρνηθείς. Όσο σε καλεί ο προπονητής έχεις ηθική υποχρέωση να ανταποκρίνεσαι».