Υποκλίθηκε το Λονδίνο στον Σάσα Ζβέρεφ!

Ο υπερταλαντούχος Σάσα Ζβέρεφ έκοψε τη φόρα του Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του ATP Finals και κατέκτησε τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του!

Μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ στα ημιτελικά, ο 21χρονος Γερμανός υπέταξε και τον Νόλε σε straights sets (6-4, 6-3), για να επιβεβαιώσει πανηγυρικά ότι αυτός είναι το μέλλον του παγκοσμίου τένις!

Και κατάφερε ο νεαρός τενίστας να ξανακερδίσει το κοινό της Ο2 Arena, που χθες τον «πλήγωσε» με τις αποδοκιμασίες του! 

Πώς, άλλωστε, να μην μας κερδίσει όλους, αφού έπαιξε εκπληκτικό τένις και μας κάνει να πιστεύουμε ότι σύντομα θα πετύχει πολύ μεγάλα πράγματα στο παγκόσμιο τένις!

Ήδη, μόλις στα 21 του χρόνια, έχει κατακτήσει δέκα τίτλους στην καριέρα του, μεταξύ των οποίων, πέρα από το ATP Finals, τρία τουρνουά Masters!

Ο Σάσα έγινε και ο πρώτος Γερμανός μετά τον Μπόρις Μπέκερ το 1995 που κερδίζει τον συγκεκριμένο τίτλο.

Και αυτό που έκανε για να φτάσει στην κούπα, δηλαδή οι νίκες επί Φέντερερ και Τζόκοβιτς σε ημιτελικό και τελικό αντίστοιχα, είναι κάτι που έχουν πετύχει μόνο οι Μάρεϊ, Ναδάλ και Ναλμπαντιάν!

Απέναντί του, βέβαια, δεν είχε όποιον και όποιον... Ο Τζόκοβιτς είχε φτάσει ως τον τελικό χωρίς να έχει δεχτεί ούτε ένα μπρέικ (!), ενώ από το Wimbledon και μετά έτρεχε ένα σερί 35-2!

Ο Ζβέρεφ έγινε ο τρίτος που τον σταματάει και αξίζει να αναφέρουμε και οι δυο άλλοι θριαμβευτές είναι εκπρόσωποι της νέας γενιάς: Τσιτσιπάς (Τορόντο) και Χατσάνοφ (Παρίσι)!

Ο 31χρονος Σέρβος ήταν στα... γνωστά του επίπεδα στο ξεκίνημα του αγώνα, ωστόσο φάνηκε να... κλατάρει μετά το 4-4 του πρώτου σετ.

Ο Ζβέρεφ τον «έσπασε» στο σημείο αυτό και στη συνέχεια ουσιαστικά καθάρισε το σετ όταν σέρβιρε τρεις διαδοχικούς άσους και προηγήθηκε με 40-0.

Η απώλεια του πρώτου σετ δεν «ξύπνησε» τον Τζόκοβιτς, που συνέχισε να υποπίπτει σε φτηνά λάθη με το forehand, ενώ ούτε το σερβίς του δούλευε όπως ήθελε...

Μπορεί να πήρε πίσω το μπρέικ που δέχτηκε στο άνοιγμα του σετ (1-1), ωστόσο δεν έγινε το ίδιο και την επόμενη φορά (3-1)...

Ο Ζβέρεφ όχι μόνο κράτησε το σερβίς του μέχρι το τέλος, αλλά σημείωσε και δεύτερο μπρέικ στο 5-3 για να καθαρίσει με... έμφαση τη νίκη.

Με βάση την εικόνα του Τζόκοβιτς όλη την εβδομάδα, σίγουρα ήταν μια από τις πολύ μεγάλες εκπλήξεις της σεζόν!

Να σημειώσουμε ότι ο Ζβέρεφ είναι ο νεαρότερος τενίστας που κερδίζει το τουρνουά μετά τον Τζόκοβιτς το 2008. Μπορεί να είναι σημάδι μεγάλης καριέρας!

Ο χαρισματικός Γερμανός, εκτός των άλλων, θα πάρει 1.300 βαθμούς και θα βάλει στην τσέπη 2.509.000 δολάρια!