Ο 6χρονος που πουλούσε τα παιχνίδια του για να δει το Ρίβερ-Μπόκα! (βίντεο)

Το ντέρμπι Ρίβερ Πλέιτ-Μπόκα Τζούνιορς δεν μαγνητίζει τυχαία τους ποδοσφαιρόφιλους, κι η πιο κάτω ιστορία με πρωταγωνιστή ένα 6χρονο φίλο της Ρίβερ αποτυπώνει με τον πιο μοναδικό και αγνό τρόπο τη σημασία του Αργεντίνικου κλάσικο!

Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το 2-2 στο “Μπομπονέρα” και όλα θα κριθούν στο δεύτερο τελικό του ερχόμενου Σαββάτου, όπου ο νικητής ανακηρύσσεται πρωταθλητής Λατινικής Αμερικής.

Ο Ρέντσο, ένας Αργεντίνος πιτσιρικάς λαχταρά τόσο να δει το μεγάλο ντέρμπι που αποφάσισε να πουλήσει όλα του τα παιχνίδια προκειμένου να τα καταφέρει!

Ο 6χρονος οπαδός της Ρίβερ εμφανίστηκε με το πλακάτ “Πουλώ τα παιχνίδια μου για να πάω στο Μονουμεντάλ”, με τη φωτογραφία του να γίνεται αμέσως viral παγκοσμίως!

Η φήμη του έφτασε μάλιστα μέχρι την Ισπανία, με ένα φαν κλαμπ της Ρίβερ στην Μάλαγα να συγκινείται και να του πληρώνει όλα τα έξοδα για να δει πριν λίγες ημέρες τον αγώνα πρωταθλήματος της αγαπημένης του Ρίβερ με την Χιμνάσια Λα Πλάτα.

Δυστυχώς τα εισιτήρια για τον τελικό του Λιμπερταδόρες έχουν γίνει καπνός από καιρό. Παρ΄ όλα αυτά, η επιθυμία του 6χρονου Ρέντσο, να βρεθεί στο “Μονουμεντάλ”, έγινε πραγματικότητα.

Σε ανάρτηση τους μάλιστα στο στην επίσημη σελίδα του συνδέσμου, οι οπαδοί της Ρίβερ στην Μάλαγα έγραψαν: 

“Η Ρίβερ δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο, η Ρίβερ είναι οικογένεια, αγάπη και πάθος, και για αυτό δεν διστάζουμε να προχωρήσουμε σε αυτή την όμορφη πράξη αλληλεγγύης. Ξέρουμε πως αρκετές πρωτοβουλίες όπως η δική μας έχουν ήδη γίνει, αλλά συνεχίζουμε να το κάνουμε για να βλέπουμε μικρά παιδιά ευτυχισμένα. Ήμασταν όλοι παιδιά κάποτε και έχουμε ονειρευτεί παιχνίδια, βιβλία, ταξίδια…”

Μάλιστα υπήρξε ακόμα μία έκπληξη για τον μικρό Ρέντσο και αυτή ήταν το δώρο του Έντσο Φραντσέσκολι, με τον θρύλο της Ρίβερ Πλέιτ να του χαρίζει, μία φανέλα και ένα καπέλο της ομάδας με το αυτόγραφό του!