Σε επαφές με τη AFC η FIFA για τον κρατούμενο παίκτη του Μπαχρέιν

Η FIFA έκανε γνωστό ότι βρίσκεται επαφές με την Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (AFC) για το θέμα με τον ποδοσφαιριστή του Μπαχρέιν που συνελήφθη στην Ταϊλάνδη το Νοέμβριο.

Η ένωση ποδοσφαιριστών της Αυστραλίας, ζήτησε από την AFC να παρέμβει για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση του Χακίμ Αλ Αραϊμπί, ο οποίος παίζει στην Αυστραλία, αλλά συνελήφθη τον Νοέμβριο στην Μπανγκόκ, μετά από σήμα της Ιντερπόλ που εκδόθηκε κατόπιν αιτήματος του Μπαχρέιν.

Ο διεθνής με το Μπαχρέιν, Αραϊμπί άσκησε έντονη κριτική  κατά της κυβέρνησης και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης ερήμην για βανδαλισμό σε αστυνομικό τμήμα. Ο ίδιος το αρνείται, ενώ η κυβέρνηση του Μπαχρέιν λέει ότι μπορεί να ασκήσει έφεση εναντίον της ποινής αν επιστρέψει στο βασίλειο. 

Στον Αραϊμπί είχε χορηγηθεί άσυλο στην Αυστραλία το 2017, αφού διέφυγε από το Μπαχρέιν τρία χρόνια νωρίτερα. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής είχε ασκήσει κριτική  στον πρόεδρο της AFC, Σέιχ Σάλμαν Μπιν Εμπραχίμ Αλ Χαλίφα, μέλος της κυβερνώσας οικογένειας του Μπαχρέιν και ξάδερφος του βασιλιά, όταν αμφισβήτησε τις προεδρικές εκλογές της FIFA το 2015.

Η FIFA «εργάζεται πίσω από τα παρασκήνια και βρίσκεται σε τακτική επαφή με τις εθνικές ομοσπονδίες και με την AFC σχετικά με αυτή την υπόθεση», δήλωσε χθες εκπρόσωπος της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Την περασμένη εβδομάδα, η FIFA δήλωσε ότι ο Αραϊμπι θα πρέπει να απελευθερωθεί και να επιστρέψει στην Αυστραλία για να συνεχίσει την καριέρα του.